Mums, mums, mums och blä

Nyligen hemkommen från att ha veckohandlat och med kylen och frysen fulla tänkte jag passa på med lite smakråd på bra och dåliga grejor.

Jag provade precis Pucko Ljus Choklad i ett försök att hitta någon färdig chokladmjölk lika god som Norrmejeriers Chokladmjölk. Och den är helt okej, inte så stark och halvsur som vanlig Pucko brukar vara, men inte lika smaskig som Norrmejeriers. Den har en mjuk vaniljsmak och mindre kakao och är extremt drickvänlig, men tyvärr bor jag inte i deras försäljningsområde. Som tur är är den halvkonserverad så jag får kanske köpa på mig ett tiotal liter nästa gång jag åker norröver.

En annan höjdare är Marabou Premium chokladägg med citron- och ingefära-fyllning. Jag hittade dem strax innan påsk och den lilla påsen blev inte långvarig. Nu hittade jag en till på rea så risken finns att det är ett tillfälligt påskgodis som försvinner nu, men den är klart rekommenderad om du hittar den. Citron och ingefära är en oväntat bra kombination med choklad. Tidigare har min syster gjort ischoklad med just det receptet och det funkar klockrent.

Sen blev jag också glatt överraskad av Grandiosas mini-calzone. Av Grandiosas vanliga pizzor är det bara den stora med vanlig ost/skinka jag gillar annars, de gjorde någon med dubbelsalami som de förstörde helt med persilja, och deras småpizzor är väl sådär. Men calzonen är riktigt mumsig. Det smakar verkligen hämtpizza fast i mindre format och pizzorna är sådär lagom naturligt ugnsstekta. Jag minns med rysningar de små-calzone som fanns på nittiotalet, där degen hade blandats ihop av någon som aldrig i sitt liv ätit en pizza. Men en påse med de här Grandiosa-calzonerna är numera ett måste i frysen.

Och så en varning. Jag brukar gilla alla Vasa Bryggeriets olika retroläsker, särskilt Trocadero, Portello och Loranga. Klart överlägsna allt vad Coca-Cola och 7-Up heter. Men jag provade deras så kallade XS Cola, som ska vara ”världens nyttigaste cola”. Den är ofärgad och jag trodde att det skulle vara något i stil med Crystal Pepsi som fanns en gång, alltså cola utan färgsättning. Nej, XS Cola är nyttig genom att inte innehålla någon cola överhuvudtaget. Det är mineralvatten som är smaksatt som mineralvatten brukar vara, alltså ungefär som att flaskan det är upphällt i inte var riktigt diskad. Det luktar cola men man får anstränga sig ordentligt för att ens ana någon colasmak, och resultatet blir mest unket. Undvik!

Lämna ett svar