Mycke mecha

Sony visade upp en drös spel på sin Tokyo Game Show-konferens, men de riktigt stora överraskningarna uteblev. Inget mirakulöst återupplivat Soul Calibur eller Castlevania eller något sånt, men däremot en del mindre överraskningar.

Störst var kanske Anubis: Zone of the Enders MARS, som är en hyfsat uppfräschad konvertering av Zone of the Enders 2 med fullständigt stöd för VR! De hypersnabba närstridsduellerna i det spelet lär väl kanske inte lämpa sig för VR, men vi får se hur de har lyckats. Mechas finns det även gott om i Earth Defense Force: Iron Rain, som lägger till fler mekaniska fiender men som generellt ser lika charmigt b-igt ut som de tidigare spelen.

Men det räcker inte med mechas där, för ett nytt Gundam-spel i form av Mobile Suit Gundam Battle Operation 2 är på gång. Fråga mig dock inte vad som är annorlunda där. Och så kommer det ett nytt Virtual-On, som den här gången är en crossover med en anime men som verkar ha samma sorts gameplay som förut. Att den serien dök upp igen var ju minst sagt oväntat. Sen visades lite mer av Atlus/Vanillawares 13 Sentinels, också med mecha. Och allra sist har vi Left Alive, som sägs vara en andlig uppföljare till Front Mission-spelen med design av Yoji ”Metal Gear Solid” Shinkawa.

Förutom alla mecha-spel var det däremot inte så mycket nyheter, utan mest konverteringar. Final Fantasy IX kommer till Playstation 4, portat via PC-versionen och ute nu! Även Dragon’s Crown får en konvertering. Utöver Zone of the Enders kommer också A-Train och Gungrave (!) till Playstation VR. Och så visades lite mer av Dynasty Warriors 9 och Monster Hunter World.

På det hela taget alltså inte särskilt mycket spännande, förutom att Konami faktiskt anlitat några för att konvertera en gammal fanfavorit.

Lämna ett svar