Mycket om Dynasty Warriors 9

En massa information om det kommande Dynasty Warriors 9 har börjat dyka upp i japanska tidningar, och det verkar minst sagt vara annorlunda än förut. Spelet återvänder till att fokusera på en karaktär åt gången, men du kan inte spela igenom hela historien med bara en. Istället börjar du i en lämplig tidsera och kan sedan utforska Kina fritt framåt. Varje tidsera täcker in en särskild period, exempelvis Yellow Turban-upproret eller Dong Zhuos välde, och för att komma vidare i handlingen måste man klara huvuduppdragen. Dessa är till att börja med extra svåra, men ju fler sidouppdrag man utför desto lättare blir de.

Spelet är inte heller bara en stor öppen karta, det finns också mycket mer att göra. Som i Dynasty Warriors 6 ska man kunna simma, och det går även att klättra uppför väggar. Även bågskyttet är tillbaka. På så sätt behöver det inte alltid vara stora fältslag på gång, utan du kan utforska och utföra en del uppdrag ensam. Det kommer också förstås att finnas hästar och båtar för snabbare transporter. Trots det kommer man ibland att behöva välja, då strider kan pågå samtidigt i olika områden.

dw9_01

På det hela taget verkar man gå mot ett mer realistiskt spel, även om man fortfarande ska kunna göra superattacker och hugga ner hundratals motståndare. Det finns åtminstone tio större städer där man både kan handla och invadera. Jag tror knappast att hela landet kommer att täckas in, men även om varje område bara är några kvadratkilometer så kommer det fortfarande att vara massvis att utforska.

Något releasedatum är inte satt, men det ryktas komma i slutet av året. Jag skulle dock tro att en västerländsk release fortfarande är en bit bort. Den enda bekräftade plattformen är Playstation 4, åtminstone för Japan-releasen. Men Xbox One och PC borde inte vara uteslutet i väst.

dw9_02

Det här inlägget postades i Playstation 4, Spel och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.