Mycket pengar för en plastren

Det har gått lite drygt ett år sedan Lego kombinerade sitt byggande med Frozen-fenomenet och började trycka pengar på allvar. Jag hade trott att de skulle kränga ut nya set på löpande band, men vare sig det beror på dålig planering eller ovanlig återhållsamhet dröjde det fram till nu innan något mer dök upp. Det större setet är från spinoff-kortfilmen Frozen Fever och är hundra procent ointressant, medan det mindre har några intressanta element.

Trots att det rent teoretiskt innehåller en liten scen bestående av fasaden av Oaken’s Trading Post (byggd av godis) och en släde, så är innehållet ganska fattigt. Man får med exakt samma Anna som förut, och en Kristoff som verkligen inte fungerar i Friends-seriens slimmade pojkdesign. Bieberoff är ett klart exempel på varför det är bäst att lämna killarna helt utanför Friends-baserade byggen (och hoppas på Legos kommande Disney-samlarserie istället). Men så får man också renen Sven, vilket är en stor grej. Både för att alla byggen blir bättre av en ren, men också för att Sveriges nationaldjur (typ) aldrig har funnits som Lego förut. Nu är det förstås en ovanligt antropomorf ren, och designen är på Friends-vis mer rundad och realistisk än Legos typiskt kantiga varelser, men ändå. Han passar in i byggsystemet och du kan sätta precis vad som helst på ryggen.

Det gjorde förstås att jag ville köpa det här snarast, men jag vände mer eller mindre i dörren. 349 kronor för 165 futtiga delar vill Lego ha för besväret. Som vanligt med licenser av specialfigurer som inte går att återanvända (läs: Smaug) blir bitpriset sanslöst. Men sen råkade jag hitta det nedsatt till 199 kronor, vilket är betydligt mer humant. Man får ju ändå med lite användbara delar. Men egentligen, om man slutar låtsas, så är det egentligen en himla massa pengar för en plastren.

lego_sven

En sån där typiskt anakronistisk bild som Lego lämpar sig så bra för … eller nästa sätt för Disney att tjäna pengar?

Lämna ett svar