Mycket Street Fighter på en gång

Efter att Ibuki försenades till juniuppdateringen (med allt vad det innebär av Story Mode och andra förbättringar) var det många som hånade Capcom för deras knaggliga uppdateringar. Nu försöker man tydligen ta igen lite av det. Uppdateringen kommer visserligen inte förrän på fredag (vilket är juli, vad jag vet), men i gengäld kommer Balrog att finnas tillgänglig på en gång. Som tidigare är känt så blir ju även de båda andra, Urien och Juri, spelbara inuti själva Story Mode men inte som separata figurer. I samma veva kommer också en ny bana, som är närmast en kopia av Balrogs ursprungliga från Street Fighter II.

Först och främst är jag fullständigt ointresserad av Balrog. Han har varit en antikaraktär sedan sitt första framträdande och ohyggligt trist att spela med, och det blev inte bättre när hans ”personlighet” fylldes ut med hiphopbling och våldtäktsantydningar. Att han överhuvudtaget återvände för del fem var den största besvikelsen vid sidan av Bison (som också är galopperande enkelspårig). Nu har han en huvtröja, och i övrigt inget nytt förutom möjligen ett överhandsslag (jag spelar honom för lite för att märka om han har haft det förut). Inte ens V-systemet verkar alltså göra honom intressant. Sen stör jag mig också på att hans bana, liksom Guiles, är en hundraprocentig återskapelse av den gamla. Det luktar lite väl mycket desperat fan service.

Positivt då? Urien ser störtskön ut i sin kostym (som jag förmodar kan brännas av, antingen som V-trigger eller som betald ny ”kostym”) och Juri är aningen mer mänsklig. Och så väntar jag innerligt på att få ta del av den här handlingen som de har lockat med så länge. På fredag är Street Fighter V äntligen ”komplett” och då kan jag äntligen ta mig för att recensera det.

Det kommer också en ny strandbana (troligen för extra pengar) med Tiffany, Hinata och vad som ser ut som domartjejerna från SF3, samt åtminstone en ny bikini-outfit till Karin. Visserligen kan det passa tematiskt till banan (och säsongen), men vill vi verkligen ha detta? Och nästa fråga: gör det någon skillnad med tanke på vad Laura och Mika redan har på sig?

1 tanke kring ”Mycket Street Fighter på en gång

 1. Erik Malm

  Jag är av samma uppfattning angående Boxer och Dictator, men minns inte att Boxer officiellt skall ha antytt något om våldtäkt?

  (I den där tidningen som kom ut i samband med den svenska SNES-releasen av SF2 påstods han ha suttit i fängelse efter en våldtäktsskandal, men samma tidning gjorde också gällande att Chun-Li efter faderns död rymt och hittats av munkar samt att Sagat slagit ihjäl ”The White Dragon” (Gouken) med ”ett hårt slag mot halsen”.)

  Det närmaste är väl Claws win quote vs. Karin: ”Your undefiled integrity is a fresh flavor for me to relish!”, och här vet jag inte hur originaltexten lyder.

  Tekken 5-Craig Marduk vs. Anna Willams, däremot:

  Marduk: Oooh yeah, baby, that’s what I’m talking about! You need to get with ME, girl!
  Anna: Ugh, I am not into Neanderthals. Go back to your cage.
  (strid)
  Marduk (som bär en medvetslös Anna över axeln): I ALWAYS get what I want.

Lämna ett svar