Nalle Puh blir Lego

Lego Ideas fortsätter att gå från storhet till storhet. Jag har knappt hunnit hitta en plats i hyllan för polisstationen och den kinesiska parken och smedjan så släpper Lego ett sprillans nytt set, den här gången baserat på Nalle Puh. Jag har väl en ganska stark nostalgi för många Disney-serier, men Puh gillade jag lite extra när det begav sig. Det är ju verkligen klassiska barnböcker som bara blev bättre av de tecknade serierna.
Så det här setet innehåller en hel massa nostalgiska bomber redan bland figurerna, men sen verkar det också vara ett riktigt trevligt bygge med massor av detaljer och referenser till serierna.

Däremot funderar jag på visheten i att släppa det här. Lego har ju satsat stort på Kina på sistone eftersom det är en väldigt lovande marknad, men samtidigt är Nalle Puh förbjuden i landet (av väldigt, väldigt barnsliga skäl). Det känns lite som ett risktagande att släppa det här, när de lika gärna hade kunnat låta bli och låtsas som ingenting – vad som faktiskt släpps i Ideas är ju helt upp till Lego.

Men nu ska vi inte fundera över möjliga geopolitiska konsekvenser av det här setet, utan bara glädjas åt att vi snart kommer att ha Lego-figurer av ett gäng ikoniska karaktärer som kommer att kunna passa in precis överallt. 18 mars släpps det och kommer att kosta 1299 kronor (eftersom Lego fortfarande verkar tro att SEK-kursen är cirka 30% sämre än vad den faktiskt är).

puh_lego

2 tankar kring ”Nalle Puh blir Lego

  1. Sven Järby

    Vilka anser du vara 2020 års bästa Lego-set? Kommer det möjligen en blogg om det också framöver?

Lämna ett svar