Nananananananana nananananananana…

Gissa vem som dyker upp i Lego-form i februari? Jo, självaste Batman! Och då pratar jag förstås inte om serie-Batman eller Nolan-Batman eller TLM-Batman eller andra hundratals Batmans (Batmän?) som redan finns att köpa. Nej, den här gången kommer den plufsige, gråblå Läderlappen Adam West i plastform, i ett gigantiskt set som inkluderar hela Läderlappsgrottan, Robin, deras respektive civila alter egon, Alfred, Jokern, Kattkvinnan, Gåtan och Pingvinen (vi måste ju förstås fortsätta med de svenska namnen när det handlar om den klassiska serien), om jag kisar rätt.

För några år sedan fanns Arkham Asylum, ett mastigt bygge som inkluderade stora delar av Batmans moderna skurkgalleri på en gång. Det här verkar bli ersättaren, fast med en extra nostalgisk snurr. Tydligen ska också en fristående Lego-serie med 60-talsset släppas, men först ut blir alltså detta. Med största sannolikhet släpps det i mitten av januari på Legos hemsida och priset blir gissningsvis i storleksordningen 2500 kr.

lego_batcave

1 tanke kring ”Nananananananana nananananananana…

  1. Erik Malm

    Dunder och nostalgitrippar! Jag tänkte faktiskt på serien häromdagen, närmare bestämt på de ikoniska slagsmålen med serietidningsbubblor (”POW!”, ”BIFF!”, ”SOCK!”) som fungerade som både effektförstärkare (inga stuntmän behövs när skådisarna kan missa med ett par decimeter) och censurmedel.

    Nu väntar jag bara på legoversionen av porrparodin ”The Erotic Adventures of Dickman and Throbbin”… ”Holy Ben Wa balls, Dickman! What does THAT mean?”

Lämna ett svar