När kommer Switch-hypen?

Nu har Nintendo meddelat att deras E3-presentation kommer att vara 30 minuter lång. Det innebär att man inte hinner med så överdrivet mycket, men i gengäld slipper vi halvtimmeslånga Call of Duty-inslag. I dagarna hölls också en Pokemon-presentation där man avslöjade att Switch kommer att få ett Pokemon-spel … men inte det omryktade Pokemon Star utan en konvertering av Pokken Tournament.

Och jag tycker att det är ett problem för Switch. Även om det fanns många anledningar till att Wii U inte sålde (det extremt förvirrade budskapet, till exempel) så bör en av dem också ha varit att spelen inte räckte till. Varför är då en stor del av utbudet till Switch en ren repris av samma spel igen? Samma Zelda (vilket dock inte räknas), samma Mario Kart 8, en uppföljare till Splatoon, Lego City Undercover, och så Pokken. Jag är rätt övertygad om att nästa Smash Bros också blir en konvertering. Sen har vi ytterligare konverteringar som Ultra Street Fighter II, Disgaea 5, Bomberman, Binding of Isaac, Dragon Quest Heroes och Puyo Puyo/Tetris.

Visst finns det en poäng i att erbjuda spel som majoriteten av spelarna troligen har missat. Men uppenbarligen räckte inte de spelen för att sälja konsolen den gången. Och en annan fråga är ju: kommer vi att få ett Mario Kart 9 eller var det här allt för konsolgenerationen? Nintendo brukar ju oftast bara släppa ett spel i varje större serie per generation. I så fall är det extra synd om det bara blir repriser.

Hittills så har vi ARMS och 1-2 Switch, och framöver kommer förstås Monster Hunter XX. Minecraft kan säkerligen sälja ett par Switchar till, och så kommer ju Mario till jul. Och än så länge räcker den allmänna nyhetens behag och förstås Zelda. Men jag skulle vilja ha en anledning att köpa en – inte bara för Zelda, för jag tänker inte köpa ett till Nintendo-format bara för ett spel. Och jag vet inte om jag kommer att få någon sådan anledning varken på E3 eller under resten av året.

Det här inlägget postades i Nintendo Switch, Spel, Wii U och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.