Nästa arkitektoniska Lego-mästerverk

Under tidigare år har Lego gjort tämligen exakta kopior av Eiffeltornet, Tower Bridge och Taj Mahal, som allihop har varit gigantiska byggen med tusentals bitar. Nu kommer nästa projekt: operahuset i Sydney! Ja, inte nog med att de släpper Ewok Village och Orthanc som jättebyggen i sina respektive licensierade teman, även arkitekturfans har något att gotta sig åt.

lego_sydneyoperahouse

Med nästan tretusen bitar, ett pris som lär hamna bortåt 4000 kronor, en längd på 63 centimeter är det en bjässe på alla sätt. Dessutom är det designat av Jamie Berard, som allmänt anses vara Legos främsta designer.

I förbifarten berättade man även att de senaste fanprojekten via Cuusoo har gåtts igenom, för att se vilka som går att göra officiella Lego-modeller av. Det kommer att släppas en modell av Mars Curiosity Rover. Däremot var den gigantiska versionen av Sandcrawler från Star Wars inte möjlig att göra – plus att Lego kanske planerar en version i den ordinarie licensierade serien. Slutligen är hoppet inte ute för ett set baserat på Portal…

Lämna ett svar