Nästa jätte-Lego: Ferris Wheel

Förra året påbörjade Lego en ny ”samlarserie” inom Creator Expert-linjen, bestående av karusellen Fairground Mixer. Den var byggd som en typisk karnevalsattraktion och kunde till och med fällas ihop och monteras på medföljande lastbilar. Nu fortsätter de på nöjesfältstemat, men den här gången är det en permanent installation: Ferris Wheel. Det gigantiska pariserhjulet mäter 60 cm från basplatta till topp och kommer förstås att rotera, med möjlighet att installera en motor om man så önskar. Det består av över 2400 delar och kommer att kosta 199 dollar, vilket lär innebära dryga 2000 kr här.

Jag hade inte funderat på det, men det här passar perfekt i min stad. Med sju månader kvar till nästa officiella modulhus skaffar jag gärna något att syssla med under tiden. Så i mitten av maj lär det bli ett litet inköp.

lego_ferriswheel

Påpekas bör att Lego har experimenterat med nöjesfält förut. Det finns en äldre modell av pariserhjul som dock består av halva antalet bitar, och det finns också den omtalade Grand Carousel som idag går på 15-20000 kr i komplett skick. Dessutom finns mindre karuseller som den i Winter Village Market som fortfarande finns här och där i butikerna. Det är osäkert om den här kommer att nå Grand Carousels höjder, men Lego är sällan en dålig investering hur som helst, särskilt när det handlar om udda samlarobjekt.

Lämna ett svar