Nästa målningsprojekt: Seong Mi-Na

Nu tänkte jag försöka komma igång med att måla Seong Mi-Na som jag fick från Japan för ett tag sedan. Jag har dragit ner ordentligt på figursamlandet, ett tag plockade jag på mig allt möjligt bara det kom från rätt spel. Nu siktar jag enbart på de figurer jag verkligen gillar. Ibland går det bra men oftast blir det komplicerat eftersom jag inte brukar bry mig särskilt mycket om huvudpersoner eller de uppenbara kvinnliga fokuspunkterna. Att hitta tretusen figurer som föreställer Chun-Li är inga problem men letar man efter Makoto eller Rose är det direkt praktiskt taget omöjligt – jag har sett en liten halvkroppsbyst av Makoto och en ihoptryckt lågkvalitetsfigur av Rose som jag inte ens tänker bedöma mig att köpa. Jag blev lite bränd när jag äntligen hittade Ukyo och Genjuro från Samurai Shodown och de visade sig vara ohyggligt simpla och fula.

När figuren är för obskyr men åtminstone är kvinnlig finns det ofta hopp. Att bli masstillverkad kan bara posterflickorna räkna med, men praktiskt taget vem som helst förtjänar ett hobbykit. Produktionskostnaderna är betydligt mindre och några hundra exemplar räcker gott för att någon skicklig skulptör ska gå med vinst. Så hittade jag Juni och Juli, och Baiken. Och nu även Seong Mi-Na, i sin första version från Soul Edge, den som jag faktiskt gillar bäst också.

Jag tillbringade en liten stund på lördagen med att göra grundarbete: skära bort gjutningsrester, polera bort formlinjer och spraya på primer. Nu ligger delarna och väntar på att målas, något som brukar vara den roliga biten. Jag lär återkomma med det här projektet.

Nu önskar jag bara att jag kunde hitta en hyfsad modell av Siegfried, men det verkar hittills omöjligt. Detta trots att han har varit de facto huvudperson i minst två av spelen. Till och med Nightmare har fått en del figurer, inklusive en tokdyr statyett som jag är sugen på. Men som sagt… fel kön.

Lämna ett svar