Nästan en balrog i Lego

Nu har alla delar jag beställde till min Lego-balrog ramlat in, och jag har kunnat bygga ihop den enligt instruktionerna från Lego Digital Designer. Och … det finns en anledning till att den aldrig tillverkades officiellt, åtminstone utifrån den här designen. Det mesta sitter ihop som det borde, men det är bara i en virtuell värld som den här kan röra sig utan att falla sönder. Lego har väldigt höga krav på hållbarhet, ironiskt nog eftersom allt är isärtagbart. Den här skulle inte hålla en minut i ett barns händer. Och den är visserligen väldigt poserbar, men lederna är inte stabila nog att hålla dess egen tyngd. Axlarna är roterande kulleder som annars håller små kanontorn och liknande, inte överdimensionerade aparmar, och de eleganta bockfötterna är ledade kring en enda stackars punkt.

Men redan nu, utan riktiga tygvingar och med några delar fortfarande fel (i januari släpps en perfekt rygg i Nexo Knights) ser den väldigt mäktig ut. Så jag tänker inte ge upp riktigt än. Först ska den kompletteras enligt specifikationerna, och sen ska jag börja utforska vad som behövs för att göra den användbar. Jag hade liknande problem med min Shaana-figur så ingenting är omöjligt. Det är ju trots allt Lego.

balrog_proto01

1 tanke kring ”Nästan en balrog i Lego

Lämna ett svar