Nästan världens bästa jubileumssamling

I år är det 25 år sedan Street Fighter dök upp för första gången, och för att fira det har Capcom tagit i från tårna med en samlarbox som slår det mesta.

Spel
-Street Fighter X Tekken (med alla figurer och extrakostymer)
-Super Street Fighter IV Arcade Edition (med alla kostymer)
-Super Street Fighter II Turbo HD Remix
-Street Fighter III: Third Strike Online Edition

Videor
-En dokumentär på blu-ray om hur fansen har hjälpt till att göra Street Fighter till vad det är
-Animefilmerna från Street Fighter IV och Super SFIV
-Hela den gamla tecknade Street Fighter-serien
-Street Fighter II: The Animated Movie

Ryu-staty med ljus
-En tjugo centimeters staty av Ryu med lysande specialeffekter

Soundtrack på elva skivor
-Originalmusik, remixar och fanversioner

64 sidor artbook
-Fanart

Ryus bälte
-Svart bälte i full storlek med ”Furinkazan” skrivet i kanji

Äkthetscertifikat

Ja, det är onekligen en himla massa innehåll för i sammanhanget futtiga 150 dollar. Jag menar, bara alla extrakostymer och sånt går på en redig slant. Själv äger jag ju ändå bara Super Street Fighter IV Arcade Edition och Street Fighter III av de där spelen, och mitt exemplar av Street Fighter II-filmen kan jag inte längre spela upp. Den gamla tecknade serien är av allt att döma den usla amerikanska serien, så den kan man glömma, men 11 soundtrackskivor kan ju innehålla en del kul. Jag skulle också, faktiskt, använda bältet om jag köper den här boxen. Praktiskt nog använder vi ju inte bälten för att visa grad i jodo, så jag har redan ett svart bälte där som är lite slitet.

I en perfekt värld skulle jag dumpa Ryu-figuren (se min text om värdelösa plastsjok i samlarutgåvor) och 64 sidor av fanart, och istället fixa konverteringar av Street Fighter 1 och Street Fighter Alpha Anthology. Alla spelen är ju spelbara på Playstation 2 och därmed busenkla att konvertera vidare, och på så sätt hade hela serien kunnat finnas i ett smidigt paket, med Street Fighter x Tekken och Pocket Fighter som extrabonusar.

Men trots det är det här ett mycket, mycket attraktivt paket. I september släpps det, och risken är stor att jag blir 150 dollar fattigare. Men då hoppas jag på en europeisk utgåva så att jag faktiskt får någon nytta av filmen…

Lämna ett svar