Nerdkalendern är här

Häromdagen började jag fundera på att skriva en kalender enbart för att hålla koll på spännande spel- och pryldatum. Det är ju så mycket som släpps som man behöver hålla koll på, men ibland hinner man glömma bort det (medan man är upptagen med något annat kul). Men varför hålla den för mig själv? Om du läser det här är det förmodligen för att du också är intresserad av liknande saker.

Därför satte jag mig ner för att leta rätt på en enkel, effektiv kalenderfunktion till WordPress. Jag fastnade till slut för Events Manager och installerade den. Sen var det bara att stänga av alla överflödiga funktioner och grotta lite i .php-koden för att få allt som jag vill ha det. Resultatet är Nerdkalendern, en enkel almanacka fullproppad med nörddatum att se fram emot.

Dessutom kan du själv lägga in förslag på datum. Datum som publiceras är offentliga för alla.

Speldatum är förstås oftast enkla att hålla reda på, när de inte skjuts upp. Det kan vara värre med andra saker som figurer, som ofta har ospecificerade datum. Då räcker det med att välja den 15:e den månaden och skriva ”preliminärt” som kommentar. Om det inte ens finns en bestämd månad finns det ingen anledning att lägga in det, än.

Nerdkalendern hittar du här men också förstås via länken i menyn ovanför.

Och en liten uppdatering, efter att ha funderat på hur jag skulle implementera en sökfunktion i kalendern insåg jag den överlägset enklaste lösningen, så nu går det att klicka på datumen och se vad jag har skrivit om de olika grejerna.

Lämna ett svar