Nexo Knights + Ice Planet = sant

Legos nya Nexo Knights har släppts och börjar så smått leta sig ut i butikerna. Jag blir mer och mer hypad, framför allt för de nya figurerna som ser sådär härligt Warcraftigt överlastade ut med vapen och rustning. Resten av seten kan jag både ha och vara utan, men det lär väl bli att jag köper på mig ett par av dem.

Något som slog mig redan när det här utannonserades var att hela färgschemat är plockat rakt av från den gamla rymdserien Ice Planet. Så medan folk gnällde över neonrött och blått i ohelig allians satt jag och funderade över de nostalgiska möjligheterna. Och nu har jag gjort slag i saken och designat ihop ytterligare en Exo Suit, den där utomordentliga modellen som släpptes 2014 och var oerhört lämplig att designa om i diverse varianter. Med en kombination av klassiska Ice Planet-bitar och en del nya som tillkommer i och med Nexo Knights går det att få till en riktigt trevlig variant.

exosuit_iceplanet_ldd

Det återstår att se om jag kommer att bygga den i praktiken. Och så återstår det att se om nästa årgång av Nexo Knights kommer att gräva djupare i rymdlego-nostalgin. M-Tron och Blacktron, tack?

Lämna ett svar