Ni no Kuni ser ohyggligt najs ut

Utvecklarna bakom Ni no Kuni (The Another World) intervjuades nyligen på japanska NHK och resultatet finns nu på Youtube. Förutom utvecklarna Level-5 är hela designen och handlingen gjord av Studio Ghibli, mästarstudion bakom Princess Mononoke och Spirited Away. Tanken är att skapa ett spel som känns som att vara i en Ghibli-film och nog verkar de ha lyckats. Animationen och karaktärerna i sig är en sak, men bakgrunderna är så där ljuvligt handmålade trots att de är helt tredimensionella. Allra mest gillar jag framåt slutet av klippet där huvudpersonen står vid en fontän, och vattnet ser ut precis som det alltid gör i deras filmer.

De siktar på en premiär 2011 till Playstation 3 (Nintendo DS-spelet är redan ute) men troligen enbart i Japan. Det återstår att se om Ni no Kuni kommer att släppas även i väst, men jag hoppas innerligt på det. Kolla in klippet här nedanför och försök ignorera det faktum att skådespelerskan där aldrig verkar ha spelat ett spel förut i hela sitt liv.

1 tanke kring ”Ni no Kuni ser ohyggligt najs ut

  1. Fredrik

    Läste om det på Loading idag (som för övrigt nämner att Level-5 sagt att det ska komma till Europa). Ser helt underbart ut.

Lämna ett svar