Nintendo på E3 2018

Nintendo hade som vanligt inte en konferens utan en Nintendo Direct, och det var rätt späckat med nyheter trots att det bara var trekvart, och en stor del av det gick åt till ett spel. Men låt mig inte gå händelserna i förväg.

Först ut var ett splitternytt spel, Daemon X Machina, som är ett celshadat mech-actionspel som har starka drag av Gundam men verkar allmänt ösigt. Svårt att säga om det är intressant, men en helt oväntad början. 2019 kommer det.

Xenoblade Chronicles 2 får en expansion i september, och jag är inte jättehypad eftersom det fortfarande är ett rätt jobbigt spel med hemsk design.

Sen pratade Reggie om Pokemon Let’s Go Pikachu/Eevee som vi redan sett, ett spel (två spel?) som jag möjligen är intresserad av om de tillför något till Pokemon Go eller vice versa, men annars är jag lite less på Kanto och när Pokemon Go börjar vara redo för generation fyra är det inte lika hett.

Helt nytt var däremot Super Mario Party, som förstås passar utmärkt på Switch. En ny funktion är möjligen att spela med två konsoler mot varandra och då kunna kombinera skärmarna för nya perspektiv eller banupplägg.

Ett sprillans Fire Emblem kommer också i vår, Fire Emblem: Three Houses. Det här är ett regelrätt strategispel komplett med rutnät och översiktsvyer, och kan vara ett lämpligt tillfälle att ge serien en andra chans.

Sen rullade det på med Fortnite, som släpps redan idag och är free to play, för den som vill ha det. Idag släpps även Hollow Knight! Overcooked! 2 kommer i augusti och är konsolexklusivt ett tag, tydligen. Killer Queen Black är en Towerfall-liknande pixlat arena-brawler med drag av gamla Joust. Starlink, det leksaksbaserade rymdspelet, kommer att ha Arwings som spelbara skepp. Och så nämndes Octopath Traveler igen med releasedatumet 13 juli.

Redan en drös med spel men sen rasslade det på ytterligare, och jag missade säkert något i farten. Arena of Valor, Minecraft, Sushi Striker, Pixark, Just Dance 2019, Dragonball Fighters Z, Captain Toad, Crash Bandicoot-samlingen, Ninjala, Carcassone, FIFA 19, Ark, Wasteland 2, Paladins, Dark Souls, SNK Heroines, Wolfenstein 2, The World Ends With You, Mega Man 11 och Mario Tennis. Jag tror inte direkt något av dem var en nyhet, men ändå en rejäl mängd nya och gamla spel för att fylla ut utbudet.

Sen blev det dags för spelet som tog upp större delen av presentationen: Super Smash Bros Ultimate. Som namnet antyder är det här ett spel som innehåller ALLA karaktärer som någonsin satt foten i Smash. Ja, även Snake och alla DLC-figurerna som Ryu, Bayonetta och Pac-Man. Många karaktärer har nya separata kostymer som Marios bröllopsoutfit och Links Breath of the Wild-kläder, och det finns också en massa nya funktioner. Nytt är också att man klassar palette-swaps som Dark Pit som halvseparata karaktärer och lägger till en ny: Daisy, som fungerar mestadels som Peach. Nya assistfigurer dyker upp inklusive Bomberman, man kommer att kunna spela med Gamecube-kontroller och som det antyddes tidigare är Inklings en ny karaktär (med åtta olika varianter). Och sist men absolut inte minst är Ridley äntligen spelbar (och där gick internet omkull). Super Smash Bros Ultimate släpps den 7 december och även om jag aldrig har spelat de här spelen i någon större utsträckning är det extremt lockande även den här gången.

Eftersom Pokemon-spelen utannonserades separat var det kanske inte väntat att se något av 2019 års Pokemon. Det som saknades var däremot Metroid Prime 4, som inte syntes till alls. Nintendo har dock fyllt ut releaselistan ordentligt för i år, och den allra största hypen kommer ändå att ligga på Smash i år. Så det är nog lika bra att vänta. På det hela taget en utmärkt presentation även om det var få riktiga nyheter. Skönt också att de har slutat ha med 3DS här. Metroid: Samus Returns visade med all tydlighet att jag inte vill slösa bort spelen på det formatet längre.

Lämna ett svar