Nintendos nya 3DS

Det var rätt oväntat att Nintendo skulle presentera en helt ny version av 3DS. Visst, det har släppts uppgraderade varianter av praktiskt taget alla deras bärbara och de flesta har fått tekniska förbättringar, men det här är på gränsen till en helt ny konsol. New 3DS (som jag hoppas får ett smidigare namn) finns i både standard- och XL-variant, har en andra analogspak (dock pytteliten), två nya axelknappar och gyro. Den har också betydligt bättre prestanda än 3DS, vilket bevisades genom att Nintendo utannonserade en konvertering av Wii-spelet Xenoblade Chronicles.

new_3ds

Det är som sagt inte första gången. Game Boy Color var ju ett bakåtkompatibelt format som fick en drös nya, exklusiva spel, men de flesta gick ju att spela även på den gamla varianten. DSi kunde ladda ner spel och fick en del exklusiviteter den vägen. Men hur blir det med en variant som är så pass mycket starkare? Kommer spel att förbättras om man spelar dem på New 3DS? Kommer utvecklare att våga riskera den etablerade marknaden för att göra lite snyggare spel? Främst ska den extra prestandan användas till Mii World och mer funktioner tillsammans med Wii U, och 3DS är ju inte något top-of-the-line-format ändå.

För mig som har en original-3DS vore förbättringarna annars på mer praktiska plan. Skärmen ska vara bättre, batteritiden ska vara förbättrad och redan nu ser lösningen mycket bättre ut för start- och select-knapparna som är hemska på original-3DS. Egentligen hade jag föredragit ett helt nytt format, men det är nog några år bort. Så nu måste jag fråga mig: hur kul vore det att kunna spela Xenoblade bärbart?

Lämna ett svar