Nu har jag fått förbannelsen…

Jag skrev en gång om en snabb räd till Molten Core, då vi mer eller mindre kutade genom hela stället. När vi till slut kom till Ragnaros sänkte vi honom på en minut och kunde ta en titt på looten. Då dök Eye of Sulfuras upp. Den här prylen, för er som inte hänger med, är grundbulten i ett vapen som en gång var ett av spelets bästa, ett legendariskt vapen: Sulfuras. Det var en druid som slängde sig på den och sedan snabbt lämnade gruppen, till allas hån. Jag menar, det är ju inte som att det är en gratis legendary. För att faktiskt få Ragnaros vapen i sin hand behövs tokmycket material som en gång i tiden hade engagerat ett helt gille en längre tid, och dessutom en rad specialiserade färdigheter som ganska få spelare numera har orkat skaffa sig. Att få Eye of Sulfuras är inte en gåva, det är en förbannelse.

Ja, och nu har jag fått den. Jag säger till mig själv att jag snällt och fint ska fortsätta med Molten Core och kanske en vacker dag råka få startdelarna till Thunderfury, vapnet som jag alltid har velat ha sedan 2005 någon gång. Jag påpekar att det är ett slöseri med tid och virtuella pengar att skaffa ihop materialen till Sulfuras som dessutom egentligen inte är en vapentyp jag gillar. Jag stoppar in Eye of Sulfuras i ett hörn av banken och försöker glömma att den existerar. Men det hjälper inte. Jag börjar ändå småkika lite i auktionshuset och se hur pass blodigt det skulle bli att köpa på sig en massa Sulfuron Ingot och Blood of the Mountain. Jag börjar ändå höra mig för om någon kan hjälpa till med smidet, något som fortfarande (trevligt nog) är så pass unikt att det måste göras på en specifik plats i Blackrock Depths.

Det vore onekligen rätt mäktigt att äga en legendary, även om det är cirka sex år för sent och den troligen inte kommer att kunnas användas för att plocka utseendet från när nästa patch kommer. Och så passar den ju faktiskt extremt bra tillsammans med Judgement-rustningen, som nu börjar ta form. Idag trillade hjälmen in så nu saknas bara byxorna (som jag för tillfället har ersatt med en matchande minikjol från Ahn’Qiraj) och bältet för att den utseendemässigt ska vara klar…

Lämna ett svar