Ny Masterpiece-version av Megatron

Jahapp, så var det dags att vara Gunde Svan igen. Vi skulle omöjligen kunna få en ny version av Megatron i sin ursprungliga pistolform. Den första versionen var tillräckligt osannolik i sig, och trots att den var överdimensionerad så tvingades den att ha oranga pluggar för att försöka framstå som en leksak. Sedan Masterpiece-skalan krympte en aning skulle Megatron bokstavligen förvandlas till en pistol i naturlig storlek, och det skulle aldrig hända.

transformers_mp_megatron2_00
transformers_mp_megatron2_01

Och tja, här är den. Megatron 2.0 är betydligt mindre än sin föregångare men som synes i perfekt skala med Optimus Prime, vilket även innebär att han kommer att passa utmärkt tillsammans med Soundwave och Shockwave. Trots storleken är han ännu mer komplex – notera att bröstplåten överhuvudtaget inte syns till i pistolformen. Benen är lagom grova (trots att de blir ett slimmat handtag), proportionerna är utmärkta och huvudet är en nästan exakt avbild av hans klassiska design. Sen får man också med en massa tillbehör inklusive ett ”skadat” ansikte och extra bröstplåt, för att se ut som i filmen.

Jag bryr mig egentligen inte mycket om den klassiska Megatron. Han framstår som hundra gånger mer intressant i IDW-serierna än i de gamla tv-serierna eller serietidningarna. Ett annat problem är den slaviska tv-seriestilen, som gör att Megatron blir mattgrå istället för silverfärgad. På figurer med mindre detaljer kan det fungera, men det verkar lite korkat. Det var ju inte som att Megatron skulle föreställa att vara grå, det var bara en kompromiss för att inte behöva rita honom med reflektioner.

Därför tror jag inte att jag kommer att hoppa på direkt, utan jag väntar nog vidare på en silverfärgad version. Det var en fördel med den gamla Masterpiece-versionen, som dock hade många andra brister.

mp_megatron_optimus_old
De ursprungliga Masterpiece-figurerna var mäktiga då det begav sig, men har överträffats med råge sedan dess.

Lämna ett svar