Nya Dinobots på väg

Hasbro har gått från klarhet till klarhet med först Combiner Wars och sen Titans Return när det gäller att återskapa båda kända och totalt bortglömda klassiska figurer. Nästa serie blir Power of the Primes och här blir det lite av varje. Både kombinationsteam som i Combiner Wars och separata småfigurer som blir tillbehör. Jag skymtar till och med småfigurer som stoppas in i rustningar som sen blir vapen – en kombination av Pretenders och Targetmasters. Sedan tidigare har radarparet Darkwing och Dreadwind varit på gång och nu på Hascon bekräftades en massa till, inklusive en ny Optimus Prime och de första två från kombinationsgruppen Terrorcons, nämligen Hun-Grrr och Rippersnapper.

Fast den största nyheten är att Dinobots äntligen kommer tillbaka. Den här klassiska kvintetten var några av de allra mest älskade G1-figurerna och de fick aldrig några nyutgåvor, och har sedan sporadiskt dykt upp i olika serier. Några usla tolkningar fanns i Energon, några fanns i Animated, Grimlock blev en tidig Classics-figur, och så fanns en uppsättning Dinobots i den fjärde filmen. Men, ja, i filmdesign då.

transformers_primes_grimlock

Det här är första gången vi får Grimlock, Sludge, Snarl, Slag (jaja, Slug) och Swoop som ett team igen, med klassisk silver-guld-svart-röd design, och med minimala förändringar förutom att göra dem mer poserbara. Och så förstås den helt nya möjligheten att kombinera dem allihop. Som ett av få team som INTE kunde kombineras har Dinobots tolkats i diverse former i trettio år, men det här är första gången de officiellt kombineras.

Jag kommer förstås att köpa allihop, och äntligen kan jag ersätta mina slitna G1-exemplar av Grimlock, Snarl och Slag, som jag köpte och delvis renoverade cirka 2004. Och med dem och Terrorcons och troligen Predacons på väg så kan jag fortfarande inte sluta med Transformers. Det är nästan så att man tror att det är planerat så …

Lämna ett svar