Nya favoriter i Pokemon Go

Det är rätt länge sedan jag skrev att jag började vara less på Pokemon Go och uppenbarligen räckte det med en liten paus, för nu är jag igång igen regelbundet. Sedan jag upptäckte den lokala chattgruppen har jag kunnat räda en hel del, och tack vare rätt ofta förekommande event har jag sakta men säkert fyllt på dexen. Jag har inte fått tag på alla legendariska än – jag missade flera i början – men jag har Ho-Oh, Kyogre, Rayquaza, Lugia, Raikou och Suicune samt Mewtwo, vilket inte är så illa.

Det kanske inte var så konstigt att generation två fick mig att tappa sugen. Det saknades nästan helt både roliga Pokemon och bra Pokemon. De enda jag faktiskt använder regelbundet är Blissey (som förstås utvecklades från G1) och Tyranitar, som tog 159 jävla kilometers vandring att få fram och därför snarare förknippas med irritation. Startermonstren är trista allihop och Typhlosion och Meganium bleknar i jämförelse med Charmander och Blastoise (krokodilen har jag fortfarande inte fått ihop). Ja, överhuvudtaget är det en misslyckad generation. Vad fasen är Azumarill eller Aipom? Snubbull? Dunsparce? Sen har vi alla dessa värdelösa bebis-Pokemon som utvecklas till såna jag redan inte gillade (Smoochum, Elekid, Magby etc). Den enda nykomlingen jag annars verkligen gillar är Ho-Oh.

Men generation tre är som sagt ett rejält steg uppåt. Nu har inte alla släppts än och jag har inte heller alla tillgängliga, men redan finns det mycket kul. Treecko och Torchic är supercharmiga starters, jag gillar särskilt hur Torchic springer tillbaka efter en attack. Blaziken är också en grym slut-evolution. Zigzagoon är en ohyra men extremt charmig i sitt rörelsemönster, vilket även gäller Snorunt och Whismur. Jag gillar Slakoth, Spoink (den som kom på namnet förtjänar en bonus), Wailmer, Cacnea, Baltoy och Bagon, och Kyogre är en grymt designad Pokemon. Jag gillar också att det finns relativt vanliga monster som enkelt blir rejält kraftfulla som Aron -> Aggron och Makuhita -> Hariyama.

Så, med brasklapp för att generation tre fortfarande pågår, min uppdaterade topp tio. Kanske märks det att jag har börjat engagera mig mer i räder:

favorit_pokemon_180325

Lämna ett svar