Nya Lego-samlarfigurer för Harry Potter

I augusti kommer en ny serie Harry Potter-baserat Lego som även täcker in lite av nästa Fantastic Beasts-film. Där blir det bland annat en stor modell av Hogwarts, den berömda tågplattformen och lite annat smått och gott. Det ryktas också om en jättemodell av slottet i flertusenkronorsklassen. Nu utannonserades i alla fall en ny serie samlarfigurer i Legos oändliga Collectible Minifigures-linje. Förutom hittills arton egna serier så har det också kommit licensierade figurer: två serier med Simpsons, två serier med Lego Batman och två sportbaserade serier. Harry Potter blir alltså nästa och den här gången blir det hela 22 figurer att samla på sig. Eftersom det troligen kommer att fortsätta vara 60 figurer i en låda finns en stor risk att vissa blir svåra att hitta.

Nu är jag inget superfan men efter att jag såg igenom filmerna för några år sedan var jag sugen på att leta rätt på en del av de gamla figurerna. Då var de sedan länge ur produktion och många var svindyra, och många hade bara släppts under den tidiga eran då figurernas ansikten såg, bokstavligt talat, för jävliga ut. Exempelvis kostade en Luna Lovegood över 200 kronor då den endast fanns i ett dyrt set ursprungligen.

LEGO Wizarding World Harry Potter Collectible Minfigures (71022)

I den här uppsättningen är det inte heller bara själva figurerna som är spännande, utan också den stora mängden nya delar, men låt mig först räkna upp figurerna jag lär sikta på. Dumbledore blir ett måste, särskilt med hans nya mössa som gör honom betydligt mer trogen originalet. Sen blir det förstås perfekt med en Luna som kostar mindre än en femtedel av den förra versionen, och Mad-Eye Moody. Jag gillar också studentuniformerna med rock, som gör dem extremt detaljerade.

Men det finns också massvis av nya bitar som inte bara kommer att gynna den här serien utan Lego i stort, och garanterat dyka upp i andra färger och sammanhang. Nya böjbara halvlånga ben (Legos korta ben går ju inte att böja), en ny ormtyp, Trelawneys nya frisyr, en tekopp med fat, den knoppformade mandragoran och dess stjälk, en ny megafon, Flitwicks nya frisyr, möjligen Moodys hår, och så den nya portföljen.

Den här serien släpps alltså i augusti och kommer med största sannolikhet att kosta 39 kronor per figur.

Lämna ett svar