Nya World of Warcraft-expansionen

Blizzard visade just upp nästa expansion av World of Warcraft – Mists of Pandaria!

Vi får både en ny ras, pandaren, och en ny klass, munk. Nivån höjs till 90, våra husdjur kommer att kunna slåss på något sätt, och vi får en ny kontinent att kriga i: Pandaria.

Tanken bakom expansionen är att kunna fokusera på kriget mellan fraktionerna och inte nödvändigtvis blanda in någon supermegajätteonding (även om vi kan räkna med att någon kommer att dyka upp). Därför kommer vi att besöka Pandaria, för att ta en fredlig värld och förstöra den istället för att bara fortsätta kriga i ett redan krigshärjat land.

Att döma av den första trailern är det väldigt mycket traditionellt kinesiska miljöer och arketyper, lite Kung Fu Panda blandat med Mulan. Det ser trevligt ut, lite som de första blood elf-områdena. Men det lär nog inte dröja länge innan krigsmaskinen har börjat sabba det här stället också.

Systemet för att husdjur ska kunna slåss verkar ordentligt komplext, mer eller mindre ett Pokemon-system inbyggt i spelet. Alla (mer eller mindre) pets man har sedan förut ska kunna ha olika färdigheter, man ska kunna ge dem namn och låta dem slåss mot varandra. Det kommer också gå att hitta och fånga nya djur under specifika omständigheter, olika tider och så. En sak är då säker: ni kommer att få akta er för min Murky! Jo, och en sak till, husdjuren kommer att vara tillgängliga på alla dina figurer och dessutom listas i en Pokedex så du kan se precis hur många fler du behöver fånga. Som om World of Warcraft behövde bli mer beroendeframkallande…


Lashtail Hatchling! I choose you!

Den officiella sajten är uppe.

Lämna ett svar