Nygårda Lagrad Julmust

Jag är ett stort fan av Zeunerts julmust (och påskmust), så till den grad att jag brukar ha några flaskor sparade även när det inte är säsong för att lyxa till det ibland. Nu börjar det här med säsong vara ett irrelevant begrepp för nätt och jämnt har somlan hunnit försvinna från butikerna (i sig ett märkligt sätt att förlänga semmel-säsongen ett halvår) så börjar julmusten dyka upp.

Nygårda har en lagrad julmust som jag inte minns om jag har sett förut, så jag passade på att prova. Den finns i två varianter, lagrad 2 månader eller 6 månader, och har legat i romfat. Flaskorna är på 33 cl så de är lite mer hanterliga än Zeunerts mastodonter på 50 cl (även om den är svingod så är det mastigt att trycka i sig hela på en gång). Men smaken faller mig inte alls i smaken.

Det är överhuvudtaget väldigt lite julmust och väldigt mycket dammsugare med utgånget bäst-före-datum. Jag är inget fan av punschpraliner eller såna där små punschknappar som brukade finnas i lösviktsgodiset, men den här musten smakar lite åt det hållet. Möjligen är det här en mindre flaskvariant av den exklusiva 75 cl-flaskan som såldes på Systembolaget förra året, men den här fanns på Ica. Det skulle i så fall förklara inslaget av arrak. Inget jag kommer att köpa igen i alla fall.

Lämna ett svar