Nytt Dead or Alive Xtreme på gång?

Det sägs att Tecmo börjar vara sugna på att göra ett nytt Dead or Alive Xtreme. Och jag är inte helt förvånad. Oavsett hur marknaden ser ut i övrigt är det ingen hemlighet att Tecmo vill exploatera sina kurviga karaktärer så mycket det bara går. Fast jag är kluven.

Faktum är att Dead or Alive Xtreme Beach Volleyball var ett helt okej spel. Visst, det skadade inte att ha Tina och Lei-Fang som vandrade runt i baddräkter hela tiden, men volleybollspelandet var riktigt kul. Det var relativt enkelt men krävde ändå en del finess och det gick onekligen att bli bättre på spelet. Sen var det också extremt beroendeframkallande att spela på kasinot och försöka dra ihop nog med pengar för att köpa de allra coolaste baddräkterna. Allt till tonerna av somrig musik som jag själv hade valt, direkt från Xboxens hårddisk. Dessutom var det ohyggligt snyggt och ett sanslöst grafikdemo. Nu är det kanske bäst att inte se tillbaka på det, men sekvenserna där man skulle hoppa mellan flytande kuddar i poolen var det snyggaste som fanns just då.

Däremot har jag svårt att se att ett nytt spel skulle kunna bli lika bra. Dels var det nyhetens behag, och dels tror jag inte en sekund att Tecmo skulle leverera en skiva med hundratals baddräkter och låta oss jaga rätt på dem. Nej, med tanke på att Dead or Alive 5 har cirka miljarden separata kostymer inklusive mängder och mängder av bikinis, så är jag övertygad om att Xtreme 3 skulle bli ett DLC-monster utan dess like. Det är till och med möjligt att spelet skulle bli helt gratis. Och så känns det som att Dead or Alive 5 redan har mycket av det som var unikt med XBV. Visst, själva minispelen vore kul, men att posera figurerna i baddräkter kan man redan göra. Och så vet jag inte om ens Tecmo är immuna mot den hatkampanj som skulle bemöta dem.

Något som skulle avvärja det en aning, och faktiskt göra spelet potentiellt bättre, vore att göra det lite mer jämställt. Stoppa in Jann Lee och Hayabusa och alla grabbarna och ge dem minimala badbrallor. Om det ska vara ögongodis, låt det vara ögongodis för alla. Och som slutboss, för att få tag på en Venus åt sin favorittjej, ett tag team av Bass och Raidou i mankini. Gör det pinsamt och självironiskt, så kan det fungera.

Och framför allt, lär er programmera realtidsdeformerbar sand igen! Dead or Alive 5 är patetiskt på den fronten!

Det här inlägget postades i Spel och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.