Och så Cammy och Birdie

Som en liten extrabonus aktiverade Capcom även Cammy och Birdie halvvägs in i gårdagens test, så uppenbarligen var det ändå en ganska ny version. Jag hoppade förstås in för att testa dem också.

Cammy känns i grunden likadan som förut men hon är om möjligt ännu ettrigare och snabbare. Hennes V-Trigger gör att de ordinarie specialattackerna träffar flera gånger, vilket förstås ökar trycket på motståndaren. Lite intressant är att V-Skill är hennes gamla Quick Spin Knuckle, som numera dessutom kan passera genom motståndaren och träffa bakifrån. Istället har Hooligan Combination blivit en vanlig HCF+P och är därför mer användbar. Fast att hon bygger så mycket på den attacken, som påminner om Chun-Lis nya V-Skill, gör att de båda känns aningen likartade. Cammys Maximum Spider-super är också sanslöst användbar och kanske väl lätt att få in.

Birdie känns stark men sårbar om man inte har full koll på hans rörelsemönster. Hans ordinarie grepp (HCB+P) är rätt effektivt men det är framför allt hans sparkkast som dominerar – att antingen greppa med kedjan åt tre olika håll eller att hoppa fram och greppa. Sen har han också rätt starka vanliga kast, och det ska bli intressant att se hur hans V-Trigger utnyttjas. Däremot känns de olika sopgrejerna han kastar som en gimmick i nuläget – de tar för lång tid att få iväg och är lite för uppenbara.

Lämna ett svar