Omega Supreme blir nästa gigantiska Transformer

Haha, vilket sammanträffande när jag precis har gnällt på att det släpps så många gigantiska statyetter av diverse karaktärer. Nu har Hasbro precis avslöjat sin nya version av Omega Supreme och han är minst sagt gigantisk, men till skillnad från statyetterna kommer han att kosta under tvåtusen och är förstås fullt förvandlingsbar. Originalet från åttiotalet var en av de större figurerna då men den här tolkningen är mer än dubbelt så hög. Med 60 centimeter har han det nya rekordet för Transformers överhuvudtaget. Ska man vara riktigt rättvis så gör nog axelsköldarna att han egentligen är snäppet kortare än Fortress Maximus och Metroplex, men i gengäld är han betydligt grövre. Det här blir den fjärde ”titanen” efter ovan nämnda plus Trypticon. Vid det här laget återstår egentligen bara Scorponok av de klassiska jättarna.

En figur som ser minimal ut i jämförelse (min uppskattning, inte en skalenlig bild) är Jetfire, som får en ny version som är en exakt avbildning av hans gamla form från tv-serien. Det är också en figur som med sina trettio centimeter är en ganska redig pjäs som bör vara längre än Optimus, vilket är som det borde. Utöver honom kommer också Mirage, en gammal favorit som också är väldigt lik sin ursprungliga design.

Alla tre av dessa släpps i höst och även om jag inte omedelbart kastar mig på förbokningsknappen så är alla tre extremt välgjorda figurer och om jag fortfarande hade varit riktigt inne i samlandet så hade jag inte tvekat. Eftersom jag redan har originalet av Omega Supreme, den förra välgjorda Jetfire och har sålt den Mirage jag hade så är ingen ett absolut måste.

transformers_omegasupreme

Lämna ett svar