Omslag på gång

Nästa utgåva av Avdank (och den första av Avdank Äventyr) kommer att ha riktiga omslag – det vill säga, inte bara det första och sista kortet. Jag har provat ett nytt tryckeri och de kan erbjuda bra kortkvalitet och kartongomslag till ett lägre pris än det förra. Det blir bara lite extra jobb att konvertera om alla bilder. Men när jag började pyssla med PDF:en till omslagen stod det snabbt klart att den gamla inte höll måttet. Dessutom såg Äventyr så mycket bättre ut med en ritad bild.

Så nu håller jag på som bäst med att rita en ny bild även till Avdank, och eftersom det är ett spel som handlar om tävlingar så kunde jag inte gärna komma undan med att rita bara en av hjältarna. Så jag dammade av ett foto som jag tog i Japan 2001 och ritade en helt ny variant av en bild jag gjorde ungefär då. Fast istället för fokus på Shaana (som får Äventyr alldeles för sig själv) så ville jag visa upp lite saker:

* Att Nimbrin (dvärg) och Basilika (halvling) är rejält mycket mindre än övriga.
* Att Pim hejar på Talath.
* Att det är C’Heiron som är värdshusvärden som bakar de legendariska kakorna.
* Att Solana och Elandar är ett par.
* Och att Talath gör precis vad som helst för att vinna.

Vi har ju försökt att klämma in så mycket bakgrunds-lore som möjligt i de små texterna på korten utöver det funktionella. Allt det här har ju faktiskt hänt … någonstans långt borta, för länge sedan.

avdank_omslag_wip

Bilden saknar ett par figurer (och skuggor) men det börjar i alla fall likna något. Nerskalad till kortleksstorlek kommer man säkert inte ens att märka hur mycket jag slarvade med bakgrundsfigurerna …

Det här inlägget postades i Brädspel, Kreativt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.