Onödigt omständligt ritverktyg

Jag börjar få slut på rollspelsfigurer att rita, även om jag förstås skulle kunna rita någon av de femtioelva Aragorn-, Legolas- eller Gimli-kopiorna vi gjorde en gång i tiden. Ibland hittar jag på nya, men det är också intressant att få något oväntat att prova på. Så istället för att ägna några timmar åt att hitta på en massa figurer – så ägnade jag en massa timmar åt att bygga ett kalkylblad i Open Office för att slumpa fram figurer. Och det är rätt kraftfullt nu. Det tar inte bara fram slumpmässiga grundvärden utan också lite utrustning (baserat på klassen, som i sin tur baseras på grundvärdena), den slumpar också fram namn som ibland faktiskt går att uttala. Låt mig visa den första som poppar upp:

framslumpad_karaktär

Sådär, en bard minsann, men jag undrar hur framgångsrik han blir med det där utseendet. Men det fungerar, och om jag behöver inspiration är det bara att klicka fram några nya. Och så lärde jag mig ytterligare några praktiska Excel-trick, så det var inte helt bortkastad tid.

Det här inlägget postades i Kreativt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.