Önsketänkande för nästa Transformers-storm

De senaste åren har varit rätt konsekventa med utgivningen av Transformers. Vartannat år har det varit en retroboom med nyversioner av gamla favoriter (under namnet Classics, Universe eller Generations) och vartannat år har det varit filmrelaterade figurer. Det passar mig utmärkt eftersom de där åren med retrofigurer har varit rätt brutalt dyra. Trots att utbudet alltså har splittrats upp i flera säsonger har Hasbro lyckats vara rätt konsekventa och inte släppa samma figurer om och om igen i onödan (till skillnad från filmerna som har 3050 olika versioner av Bumblebee). Det har också inneburit att en himla massa figurer har fått en chans att dyka upp, från uppenbara favoriter som Grimlock, Hot Rod och Starscream till mer udda men ändå efterlängtade ansikten som Tracks, Warpath och Dirge, för att inte tala om ytterst otippade sådana som Straxus och Thunderwing.

2012 borde det vara dags igen och därför hade jag tänkt passa på med en liten önskelista över vilka jag vill se. Om man dömer efter den förra linjen skulle vi kunna räkna med 15 nya figurer i Deluxe-storlek, 10 ommålade versioner av dessa eller andra äldre figurer, 1 eller 2 nya figurer i större Voyager-storlek med någon ommålad, och ett par stycken i den mindre Scout-storleken.

Om vi börjar med Voyagers så finns det två uppenbara val: Robots in Disguise Optimus Prime, som blev en brandbil, och Shockwave. Båda är urklassiska ledare och särskilt Shockwave har inte haft någon leksak i den här serien än, medan RiD OP är en av de bästa versionerna av Optimus någonsin. Den har också fördelen att kunna målas om till Hot Spot (som jag gjorde med originalet för några år sedan). Det som skulle kunna tala emot är att Hasbro gjorde just Optimus och Hot Spot fast i de simplare Titanium-versionerna relativt nyligen. Å andra sidan tyder det på att de har dem i åtanke. Shockwave å sin sida är så pass unik att han inte lätt går att måla om, men de skulle mycket väl kunna göra en grå version som hyllning till hans gamla Radioshack-utgåva.

Kollar man på utgivna figurer så finns det många som skulle gå att måla om, med ett nytt huvud kanske. Hound skulle kunna bli Swindle och Warpath skulle kunna bli Brawl. Därifrån skulle det lätt gå att slutföra Combaticons-gänget men jag tror inte att alla skulle dyka upp samma år. Att Perceptor blir Reflector är så gott som klart och G2 Optimus Prime kommer att bli antingen Nemesis Prime eller Scourge, den senare osannolik eftersom en annan Scourge dök upp nyligen. Jag hoppas också på en nyutgåva av Skywarp (och inte en exklusiv specialversion den här gången) så att alla sex Seekers äntligen går att få ihop på ett smidigt sätt.

Sen kan vi gå över till det mest spännande: nya modeller. Här vill jag helst se Hoist, den gröna bärgningsbilen som ganska lätt kan göras om till Trailbreaker som är mer populär. Trailbreaker fick ju också en miniutgåva förra året så han är inte bortglömd. När vi sedan ändå håller på vore en Skids alldeles perfekt, det vill säga den konstnärlige, nördige Skids som blir en mörkblå minivan och inte den hemske illgröne getto-Skids från filmen. Vill Hasbro skoja till det lite så är det ju inget som hindrar att de målar om honom till en motsvarande version av Mudflap.

En annan Autobot-bil som verkligen behöver en nytolkning är Nightbeat, detektiven som har fått några exklusiva utgåvor och vaga tolkningar men ingen riktig nyversion. Han vore också enkel att måla om till Siren eller möjligen, med några smärre justeringar för att se lite kvinnligare ut, till Minerva. Eller alla tre, det vore inte första gången vi får tre varianter av samma figur. När vi ändå håller på med senare figurer som blivit populära skulle jag gärna se Star Saber och Victory Leo, särskilt om de på något sätt kan kombineras till Victory Saber.

Gamle hederlige Springer behöver också en riktig nyutgåva istället för obskyra ommålningar, förstås med tre former. Det gick ju förut med Astrotrain och Octane. Om vi sen äntligen skulle få en riktig Arcee i den här storleksklassen skulle filmgänget vara komplett. Fast jag vill passa på att pusha för en Sharkticon också, det vore kul.

Sen är det många blandade figurer som vore kul. Jag skulle vilja se Carnivac, en robotvarg som fick rätt mycket uppmärksamhet i den brittiska serien. När vi ändå håller på med metallbestar skulle jag gärna se Razorclaw och Rampage, som skulle kunna vara varianter av samma modell. Någon av de resterande Targetmasters vore trevligt – Crosshairs, Pointblank, Sureshot, Triggerhappy, Misfire eller Slugslinger – för att få en till förvandlande pistol.

Jag vill också ha det gröna UFO:t Cosmos, även han fick ju en miniversion för ett tag sedan. Slutligen vore det fantastiskt kul med en Ratbat som faktiskt förvandlas från fladdermus till något annat. Två kvar. Här skulle jag vilja bli tämligen obskyr och stoppa in Emirate Xaaron, gärna i guldplast för att få fansen att skrika av glädje (och förtvivlan), samt Kranix. Båda har aldrig fått någon leksak förut (liksom Straxus förra året), så det skulle vara kul.

Slutligen småfigurerna. Här är valet enkelt. Frenzy och Rumble släpptes i Japan men ingen annanstans, och de är givna att ge ut nu istället. Samma sak gäller nog Windcharger (som faktiskt släpptes i Europa) och hans omfärgade version Wipeout. Någon helt ny vete sjutton om det blir.

Så! Med det där utbudet skulle 2012 bli ett väldigt dyrt år för mig och hyllorna om möjligt ännu mer proppfulla.

Lämna ett svar