Oroande för Mad Catz

Mad Catz varnar för att man eventuellt inte kommer att kunna betala sina fakturor, vilket är ett tämligen allvarligt läge. Samtidigt har de fått ett lån för att kunna finansiera releasen av instrumenten till Rock Band 4 i höst, som verkar bli en lite desperat satsning för företaget. Visst kan det gå bra, men vi vet inte om marknaden är redo för en massa nya plastinstrument än, förutom för oss fantaster.

Det är också lite oväntat att det är så illa för Mad Catz. Företaget har verkligen ryckt upp sig på sistone. För flera år sedan var de synonyma med billigt krafs och de flesta av deras tillbehör var betydligt sämre än motparterna. Men särskilt inom arkadsticksbranschen har de satsat stort och lyckats bli en åtminstone värdig konkurrent till experter som Hori. Mad Catz är också en stor sponsor inom e-sport.

Däremot har väl tillbehörsbranschen i allmänhet gått lite knackigt sedan Wii föll bort. Till det formatet gick det att sälja plast. Lägger man sedan till det faktum att instrumentspelen försvann i några år så är det en annan marknad som inte har kunnat utnyttjas.

Om Mad Catz skulle gå omkull, vad innebär det i så fall närmast? Arkadstickor är det ingen brist på. Däremot kan det bli riktigt besvärligt att få tag på instrument till Rock Band 4. Det ser också ut som att de stora paketen främst kommer att siktas på förbeställningar till en början, för att inte riskera stor och dyr lagerhållning. Så om du har tänkt rocka i höst är det kanske dags att förbereda sig redan nu …

Lämna ett svar