Orthanc i Lego-format

Det har länge varit en illa dold hemlighet att Sarumans torn Orthanc skulle släppas i Lego-utgåva, då den har skymtat i diverse bakgrunder det senaste året. Jag trodde inte att jag brydde mig. Visst, det är ett coolt och ganska ikoniskt torn men jag trodde att det bara skulle vara en ren modell.

orthanc

Men inte då. Det är en rejäl bjässe till bygge som innehåller Saruman (som jag annars tänkte köpa i ett separat litet paket), Gandalf (om jag känner att jag behöver en tredje version av honom), Grima Ormtunga (som jag aldrig hade trott skulle få en figur), lite randomorcher och dessutom både Gwaihir och Lavskägge! Rent kronologiskt är det kanske märkligt, eftersom Gwaihir plockade upp Gandalf därifrån långt innan Lavskägge hade vägarna förbi, men vadå? Jag ska sätta Merry och Pippin i trädet och ha ett fantastiskt lite diorama.

Med 2359 bitar är det ett gigantiskt bygge, snäppet mer än Fire Brigade som var gigantisk redan den. Den lär också kosta därefter. 200 dollar eller 1699 danska kronor säger en del om vartåt det lutar. Men i det här fallet lär det vara värt att vänta på en svensk distributör, för frakten lär inte heller vara nådig…

Lämna ett svar