På shoppinglistan

Nu bär det snart av! Japan nästa, slutstation Tokyo. Jag är redan packad och klar, och har bara lite grejer att få avklarat först. Jag räknar med att ha betydligt mer saker med mig hem.

Det sägs ju att Akihabara har förlorat lite av sin charm, och att det är mycket svårare att hitta fynd numera. Jag tänker dock leta djupare i BookOff och andra begagnatbutiker runt om i stan. Sen är det inte heller bara spel jag är ute efter. Faktum är att det är rätt få spel som fortfarande lockar. Det mesta släpps ju här här numera, och retrotitlar ska det mycket till för att jag ska orka engagera mig i. Med det sagt, här är den preliminära shoppinglistan:

* Dracula Battle Perfect Selection 1 och 2
De här fenomenala soundtracken innehåller hårdrockstolkningar av den klassiska Castlevania-musiken, och är alltså hur bra som helst. Men de släpptes för sisådär tjugo år sedan, så jag lär inte hitta dem i vilken butik som helst. I nödfall kanske jag skaffar den där 20-skivorsboxen istället.

* Castlevania: Rondo of Blood
Jag äger ingen Turbo Duo och lär aldrig göra det heller, men i samlarsyfte känns det rätt nödvändigt att ha det här spelet, föregångaren till min absoluta favorit. Och apropå det:

* Castlevania: Symphony of the Night och Suikoden till Saturn
Innan den självdog fick faktiskt Saturn konverteringar av nästa alla spel som numera ses som Playstation-klassiker. Symphony of the Night har en extra figur, något nytt vapen och nya områden, medan Suikoden har ett annat intro och lite annat smått och gott. Hittar jag dem här så lär jag också behöva köpa en Saturn för att slippa tvingade 50 hz-lägen även i importspel.

* Radiant Silvergun
Jag har spelet på Xbox 360 men även här skulle jag vilja ha ett ”original”.

* Gravity Rush Collector’s Edition
Jag är sugen på att spela det här spelet igen, och jag är också väldigt förtjust i Figma-figurer. Varför då inte leta rätt på samlarutgåvan som har en exklusiv Figma-figur av Kat?

* MVS-spel
Jag saknar fortfarande några klassiker till mitt SNK-arkad, som King of Fighters ’98. Det vore också trevligt med någon shooter som Pulstar.

* Masterpiece Shockwave
Den här läckerbiten släpptes i dagarna och blir perfekt att köpa på sig.

* Masterpiece Ratchet
Med lite tur hinner även Ratchet släppas, men det kan bli tajt.

* Masterpiece Bumblebee, Ratbat och Ravage
Beroende på vad som går att hitta lär jag investera i en eller flera av dessa, som jag egentligen velat ha men inte orkat importera.

* 303 Toys Guan Yu
Den här magnifika figuren av min kinesiska favoritkrigare går kanske att hitta, och i så fall är saken klar.

* Figuarts Freddie Mercury
Tidernas främste sångare har blivit plastfigur, och jag vill ha! Sen ska han få stöta på Yu uppe på min tv.

* Och sen vad jag råkar springa på som verkar intressant. Jag tänker köra enligt principen: bättre att köpa nu och ångra sig och sälja bort, än att inte köpa och behöva åka till Japan ännu en gång för att hitta. Så om jag kommer hem med en Gundam i naturlig storlek så vet ni vad det beror på …

Lämna ett svar