Plastigt slitgöra

När mina föräldrar var på besök i helgen hade de med sig dryga 10 kilo osorterat Lego samt basplattor och instruktioner. Min tanke var att sortera upp allt för att inventera vad som faktiskt fanns kvar och vad som eventuellt kan kompletteras. Det var besvärligare än jag trodde, eller åtminstone mer tidskrävande. Strategin blev att hiva upp en grabbnäve Lego på bordet och sortera in det i högar utifrån typ av bit. Vanliga 2*X-bitar för sig, 1*X-bitar för sig, hjul och däck för sig, sluttande bitar för sig och så vidare, och sedan fösa ner allt i påsar allt eftersom högarna blev för stora. Ett antal timmar senare fördelat på ett par kvällar var jag klar… och lagom stel i ryggen.

Det var steg ett. Steg två är att börja bygga upp grejer för att kontrollera att bitarna finns där, och det är något som kommer att ta sin lilla tid. Jag hade egentligen tänkt vänta lite med det, men efter att ha grävt i Lego hela dagen var jag sugen på att bygga något. Jag började i alla fall med min andra stolthet från förr: Fort Brass. Tillsammans med skeppet Tigerhajen var det piratlegots höjdpunkt och jag vill faktiskt minnas att det var det första setet i serien jag fick. Med hjälp av en bitförteckning på Bricklink kunde jag sortera ut delarna jag behövde ur alla påsar. Sen var det bara att bygga.

I jämförelse med de mer moderna byggnationerna jag har gjort på sistone är det onekligen primitivt, med många genvägar och fuskbygge till höger och vänster. Trots en rätt ansenlig storlek är bitantalet inte i närheten ens av Baggershus som fysiskt sett är mindre men har betydligt mer små detaljer. Men det är en ikonisk byggnad från den gamla tiden, så jag lär ha den uppe tillsammans med Tigerhajen (och troligen det mindre skeppet, Havsörnen) ett tag framöver.

lego_fortbrass

Lämna ett svar