Prestationsångest av Transformers-byggande

I somras byggde jag ju min jätteversion av Smokescreen som jag blev riktigt nöjd med. Men i samma veva började Jarrod på TFW2005 bygga sin Masterpiece-version av Prowl (Smokescreens ”brorsa”). Det är alltså en mindre skala, 1/25, jämfört med min 1/12, vilket kräver betydligt mer pysseljobb. Men istället för att ta en färdig figur i rätt storlek och hacka sönder den har han använt enstaka delar från en Gundam-modell och sedan handbyggt alla smådelar. Jag handbyggde huvudet på min och låt mig konstatera att det är ett himla pilljobb. Men då är det ändå bara en klump med detaljer. Jarrod handslipar och skär till bitar som vecklar ihop sig och passar in i förvandlingen, och det räcker inte med öppna hål på baksidan utan allt ska fyllas igen med luckor och sånt.

Nu börjar den närma sig färdigt skick och det är mest detaljer han jobbar med. Men vilka detaljer! Jag får extrem prestationsångest av det här projektet. Jag får väl hoppas på att Takara gör en officiel Masterpiece Prowl och sedan målar om den till Smokescreen. Men vete sjutton om ens det kommer att bli lika polerat som hans. Följ tråden med detaljerade instruktioner på TFW2005.

1 tanke kring ”Prestationsångest av Transformers-byggande

  1. Pingback: Perfektion i skala 1/25 | The Bearded Nerd

Lämna ett svar