Prisvärt med Pick A Brick?

Jag besökte återigen Lego Store i Stockholm och passade på att fylla en kopp med lösvikts-Lego. För 199 kronor får man fylla en stor kopp (cirka 0,9 liter) och för 119 kronor (tidigare 99 kr) får man en liten kopp på 0,4 liter. Utbudet varierar men tenderar att vara ganska splittrat. Det går inte direkt att hitta material till ett helt bygge, eftersom det är lite slumpartade bitar i olika färger. Därför brukar jag sikta på bra-att-ha-bitar om jag inte letar efter något särskilt. Plattor och tiles går alltid åt, särskilt i vitt och grått. Fönster och dörrar är också bra eftersom de brukar kosta lite mer att köpa separat.

Man får snabbt ihop stora mängder. I en stor kopp lyckades jag trycka ner 792 bitar. Om man jämför med ordinarie Lego-pris där ett färdigt set brukar kosta cirka 1-1,3 kronor per bit i snitt är det billigt, men då blev det relativt små bitar den här gången, inklusive 200-talet små runda tiles som jag behövde till en kullerstensyta.

Å andra sidan är det inte särskilt dyra bitar, just eftersom alla kan köpa dem billigt när de finns på Pick A Brick-väggen. Kollar man på Bricklink skulle jag kunna köpa motsvarande delar för 138 kronor. Då tillkommer visserligen frakt, väntetid och så får jag inte en praktisk förvaringsburk.

Så det beror lite på vad man jämför med. Pick A Brick kan vara extremt prisvärt om det råkar finnas eftertraktade bitar som gångjärn (särskilt vita och grå) eller 2×2 tiles (användbara till att släta ut trottoarer och gator). Köper man bara en näve vanliga 2×4-bricks i blandade färger är det korkat att inte istället köpa en stor startlåda. Och så får man förstås inga figurer – som tenderar att vara det som kostar i ett Lego-set. Men man får inte heller underskatta det trevliga i att få plocka Lego i lösvikt.

lego_pickabrick

Det här inlägget postades i Prylar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.