Radioaktiva illblå Transformers-muffins

Det är mer stor tveksamhet jag kryssar för kategorin ”Mat” på den här bloggen, men det känns närmast. En av attraktionerna på Auto Assembly Europe 2011 var specialimporterade Hostess Cakes, som mer eller mindre är ett amerikanskt Delicato, det vill säga hemska vacuumpackade sliskgrejer som oftast är tre månader äldre än bäst-före-datum. Anledningen till att en av arrangörerna hade tagit sig tid att skaffa fram dem var förstås att det var kakor med Transformers-tema.

USA är lite fascinerande på så sätt. Varje gång en hyfsat stor, hyfsat barnvänlig film lanseras så förvandlas hela landet till en enda stor reklamkampanj. Det går inte att gå in på Ica (eller vad de nu har där borta) utan att stöta på godis, flingor, yoghurt, läsk, mikromat, glass, ja praktiskt taget allt som innehåller socker, som är specialpackat och omgjort för att passa in någorlunda på den aktuella kampanjen. Här i Sverige brukar det inskränka sig till en speciell matlåda med Göta Kanal-tema, eller just nu Pucko-dryck med Tintin på framsidan.

Men alltså. Två sorter fanns att välja på. Jag testade en lös Chocwave, som mer eller mindre var en chokladmuffin med gojs i, och med silverströssel ovanpå. Förutom att den mycket riktigt var några månader till åren kommen, så gick den väl att äta. Men framåt konventets slut kände jag mig manad att köpa en låda, och då av den andra sorten, Snoballimus Prime.

I teorin låter det rätt najs. Även här en chokladmuffin med rött gojs i, men inslaget i en Mums Mums, inslagen i radioaktiv kokos. Fast med en asktorr muffin och ett slemmigt, gummiaktigt skum, och så med det där blåa utanpå med bismak av Tjernobyl. Kanske var det helt enkelt lite optimustiskt (ser ni vad jag gjorde där?) att tro att den fortfarande skulle smaka fräscht efter så pass lång tid, kanske var det lite osannolikt att den någonsin ska ha smakat gott.

Den gick ner i alla fall och jag lever fortfarande. Nu måste jag bara hitta fem andra som jag kan lura på en becquerel-smockad kokosmuffin som ser ut som en Lemmings frisyr.

En tanke kring ”Radioaktiva illblå Transformers-muffins

 1. Erik Malm

  ”Nu måste jag bara hitta fem andra som jag kan lura på…”

  Titta inte på mig…. ”Same Great Taste” som *vad/när*? Vill vi ens veta det? :=)

  Gillar dagens ordvitsar (Ånge-st, optimustiskt); helt i nivå med UPPercuts grundare Erik Turner.

  KOF XIII kom i dag. Dag ett-utlåtandet blir ”so okay it’s average”.

  http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/SoOkayItsAverage

Lämna ett svar