Rattata, Rattata, Squirtle

I ett försök att engagera mig i Pokemon Go igen (vilket i sin tur skulle engagera mig i att promenera) har jag börjat följa rädchatten i stan. Ja, Pokemon-spelare är förstås organiserade nog att dela med sig av sina fynd och samla ihop folk för att besegra de större räderna, som annars skulle vara rätt omöjliga att klara. Liksom, vad är annars oddsen att fem-tio spelare råkar befinna sig på en specifik plats precis samtidigt, vid ett givet tillfälle under en given timme?

Så nu har jag testat räder två gånger. Jag upptäckte, lite väl sent, att jätteeldvargen Entei bara finns kvar i en vecka till, sen vete sjutton när man får chansen igen. Båda gångerna blev det en liten grupp som samlades, småpratade lite, sedan tryckte frenetiskt på sina mobiler, sen tryckte lite mer fokuserat för att försöka fånga fanskapet, och sen tackade och gick. Själv hade jag otur båda gångerna. För er som inte testat ska man först alltså besegra bossen, som är en vanlig Pokemon-strid men tål ordentligt med stryk. Sen får man ett antal bollar (beroende på diverse faktorer) och får chansen att fånga bossen. Men vi snackar cirka 5-10% chans att lyckas, även när man inte lyckas fumla iväg bollen åt fel håll. Så med hittills 19 försök har jag inte Entei än.

pokemon_go_raid

Det är också lite lömskt, förstås. Man får ett rädpass varje dag och kan spara ett till nästa dag, så i bästa fall har man två chanser på sig. Vill man ha fler får man köpa. Och så går det också åt en del helningar för att få sina Pokemon på fötter igen, men än så länge håller jag mig på plus. Sen har de samtidigt ett event, där det är större chans att få ägg med en del riktigt ovanliga Pokemon som Mareep och Larvitar. Men det innebär att man måste promenera en himla massa, och för att förbättra sina chanser bör man använda fler kläckare. Som, förstås, kostar pengar.

Jag har fortfarande bara spenderat ett par hundra på spelet, vilket jag tycker känns rimligt med tanke på hur mycket jag har spelat de här senaste fjorton månaderna. Men det är inte utan att det känns lite läskigt hur mycket pengar som går att lägga ner på det, och jag är fortfarande inte alls särskilt förtjust i upplägget. Det vore nästan trevligare, tycker jag, med en månadsavgift och betydligt fler ”gratis”-grejer. Men det skulle förstås aldrig löna sig i längden. Bättre att låta folk spendera obegränsat med pengar.

Lämna ett svar