Real Bout släpps igen

Timingen är kanske inte den bästa, med tanke på att både Dark Souls 3-expansionen och det superheta indiespelet Rain World släpps imorgon, men samma dag kommer också en PS2-konvertering i form av Fatal Fury: Battle Archives vol 2. Bakom den här knepiga titeln gömmer sig tre spel:

* Real Bout Fatal Fury, som var en ny vändning för serien som återanvände mycket material från Fatal Fury 3 (faktum var att själva kassetterna återanvändes vilket förklarar varför mycket av grafiken är likartad) men introducerade en del nya grejer, som att kunna vinna på ring out för första och sista gången i serien. Det var också spelet där Geese Howard dog. Nu är han förstås så populär att något sådant inte hindrar honom från att dyka upp igen, men det var grunden för den riktiga uppföljaren Garou: Mark of the Wolves, som är ett av tidernas bästa fightingspel, så …

* Real Bout Fatal Fury Special var en ordentligt upphottad version av samma koncept. Istället för ring outs återvände serien till strider i två plan, och höjde tempot med mer lättillgängliga combos. Man tog också tillbaka en himla massa gamla figurer. Det här spelet innehåller de bästa versionerna av de flesta av figurerna, även om de har varit med i en massa andra spel. Terry, Mai, Kim, Billy och Yamazaki är allihop jättekul att spela.

* Och så Real Bout 2, som kändes mindre nyskapande och som jag aldrig riktigt fastnat för. Det introducerade tre nya karaktärer varav bara Xiangfei haft någon som helst avtryck på King of Fighters. I övrigt ett stabilt spel med samma sköna grafik som Special, men som sagt saknar det något.

Neo-Geo-samlingar via PS2 är faktiskt ganska många till antalet på Playstation 4 nu, men det är ett lite konstigt urval. Vi har fått samlingen med Kizuna Encounter och Savage Reign, och den med Aggressors of Dark Kombat och Ninja Masters’, vi har fått fristående Samurai Shodown 6 (som i sig är något av en samling), fristående King of Fighters 2000, och så förstås de fristående, fullständigt konverterade Garou och Last Blade 2. Plus menlösa arkadportningar av föråldrade World Heroes, Fatal Fury och King of Fighters ’94. Däremot saknar vi fortfarande King of Fighters-samlingen, första delen av Fatal Fury (som dock inte har några bra spel) och Art of Fighting-samlingen (som likaledes är rätt menlös). Sen skulle jag också vilja ha en Sunsoft-samling med Galaxy Fight, Waku Waku 7 (som inte är helt bortglömt då det släpptes till Switch av alla ställen) och Astra Superstars, men där snackar vi nog fullständigt osannolikt.

Det här inlägget postades i Playstation 4, Retro, Spel och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Ett svar till Real Bout släpps igen

 1. Erik Malm skriver:

  Sunsoft Collection (PS2) innehöll Galaxy Fight och Waku Waku 7, men inte Astra Superstars (möjligen eftersom det aldrig släpptes till Neo-Geo), så AS tvivlar jag på att vi får se till PS4. Sunsoft Collection känns däremot inte mer osannolikt än ADK Tamashii.

  BA2 lider av ler/mjölkfärgat blod (hittade ingen japansk version) och det idiotiska ”touch pad = start button” problemet som försvårar spel med converter, men inte tvekade jag länge inför köpet.

  Real Bouts formtoppar:

  Mai (dräkten + rumpattacken + Kagerou no Mai + ”Leotard Ninja Bees” P.Power)
  Blue Mary (Mary Driving Smasher P.Power!)
  Franco Bash (designen + Armageddon Buster-combos!)
  Sokaku Mochizuki

  Real Bout Specials formtoppar:

  Hon-Fu (trots att hans FF3/RB-sprite är snyggare)
  Laurence Blood

  Real Bout 2s formtoppar:

  Duck King
  Bob Wilson (*allt* comboar till dp+B, f, hcf+C-jugglen!)
  Jin Chon Shu (qcf+B ”hand swipe, opponent turns a sickly green”)
  Geese (Rashoumon!)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.