Sådan Artorias, sådan Sif

Var det någon som trodde att ett spel med undertiteln Prepare to Die Edition skulle vara enkelt? Nej, inte direkt. Det nya innehållet går att komma åt efter ungefär halva spelet (när man har skaffat Lordvessel) men det är mycket sannolikt att man inte är redo då. Det tog bara några timmar för mig att spela fram till det, och sedan kunde jag sätta min fot i det forntida kungariket Oolacile.

Och det är rätt uppenbart att det handlar om tidsresor, för man får besöka gamla områden i ny tappning, när de var aningen mer livliga. Fast trots att kartan är bitvis likadan finns det mycket nytt att hitta, inklusive en ny boss redan från start och en drake som eldar upp allt som rör sig. Innan man får komma in i själva staden måste man dock besegra Artorias, den mytomspunne riddaren, Sifs herre och kompanjon till Ornstein.

Artorias är en riktigt bra bossfajt, som faktiskt påminner väldigt mycket om Sif med inslag av just Ornstein. Han är aggressiv så in i helsike och gör livet riktigt svårt för min stackars närstridskrigare. Efter 10-15 försök gav jag upp och återvände till de gamla områdena för att bygga upp mitt starkaste tvåhandssvärd. Trots det behövdes det 10-15 försök till och hjälp från en annan spelare för att slutligen lyckas sänka honom.

Nu tar jag en liten paus för att lugna nerverna, och sen… sen blir det Oolacile!

Lämna ett svar