Saturn Classic vore mer intressant

Ju mer jag funderar på det desto mindre spännande tror jag att Playstation Classic kommer att bli. Sony hade verkligen inte lärt sig att göra bra spel, och det finns alldeles för många olika klassiska serier som allihop behöver få vara med. Och de flesta av dem är spel som jag inte kunde bry mig mindre om. Resident Evil, Tomb Raider, Medievil, Cool Boarders, Spyro, Crash Bandicoot, Wipeout, Destruction Derby, Gran Turismo (för vem vill spela den versionen längre?), kanske Syphon Filter om vi riktigt ska grotta in oss i ospelbara titlar. Förutom Castlevania som vunnit uppskattning mestadels i efterhand (för väldigt många totalsågade det då eftersom 2D) så är det väldigt få av de spelen som håller att spela än idag som var stora då.

Annat är det på Saturn. Även om den i slutändan floppade efter bara tre år så var Sega som störst här, med en explosiv arkadmarknad att hämta från och massvis av självförtroende efter Mega Drive. De hade inte jättebra tredjepartsstöd men i gengäld hade de hjälp av utvecklare som gjorde just spel som håller i längden: Treasure, Capcom och SNK. Tänk er alltså en Saturn Classic som skulle kunna innehålla:

* Sonic Jam (vilket är tre spel i ett)
* Virtua Fighter 2
* Fighters Megamix
* Nights
* Burning Rangers
segarally* Sega Rally
* Daytona USA CE (absolut inte originalet)
* Panzer Dragoon Zwei
* Panzer Dragoon Saga
* Shining Force III (eller Dragon Force)
* Die Hard Arcade
* Story of Thor 2
* Puyo Puyo Sun (eller Baku Baku Animal)
* Winter Heat (eller Athlete Kings)
elevatoractionreturns* Elevator Action Returns
* Radiant Silvergun
* Guardian Heroes
* Silhouette Mirage
* Battle Garegga (eller Soukyugurentai, Thunderforce V eller Layer Section)
* Saturn Bomberman

Ja, lustigt nog tog jag inte med några Capcom- eller SNK-spel, mest för att det vore trist då de har givits ut så många gånger redan. Men som synes finns det många fler intressanta potentiella spel än vad jag tror vi kommer att få på Sonys motsvarighet. Det stora problemet är väl dels att Sega aldrig lär vilja återbesöka Saturn eftersom den gick så dåligt (vilket även syns på att de här spelen aldrig brukar konverteras), och att Saturn är notoriskt svår att emulera. Men alltså, drömma kan man.

1 tanke kring ”Saturn Classic vore mer intressant

  1. Erik Malm

    En av de första spelvideor jag såg på YouTube (våren 2006) var från Shinrei Jusatsushi Taroumaru. Uppladdarens kommentar löd ”How sick are they? CHILD’S HEAD FALLING OFF!” xD

    Spelet går för mellan 5000 och 20000 på eBay, så det skulle nog sälja några Saturn Classics….

    https://youtu.be/LHeek-aZBK0?t=12m40s

Lämna ett svar