Sega släpper miniarkad

Som om det inte räckte med Mega Drive Mini och (den förvisso helt meningslösa) Game Gear Micro, så har Sega ännu en retromaskin på gång. Astro City Mini är ett miniarkadkabinett i samma stil som Neo-Geo Mini, med inbyggd skärm och kontroller, som även har stöd för externa handkontroller och HDMI så man kan koppla det till en TV. På samma sätt som den har jag inget större behov av den här grejen. Jag har ju faktiskt ett riktigt arkadspel och även om det vore kul att spela några av de här titlarna igen så vill jag nog helst ha dem på ett smidigare format.

Den kommer att innehålla 36 spel, varav tio har avslöjats:
Alien Syndrome
Alien Storm
Golden Axe
Golden Axe: Revenge of the Death Adder
Columns II
Dark Edge
Tant-R
Virtua Fighter
Fantasy Zone
Altered Beast

Tyvärr är de flesta här typiska Mega Drive-titlar som redan funnits i en miljon andra samlingar. Dark Edge är minst sagt oväntat, men det är ett ganska ospelbart tredimensionellt fightingspel med pixelfigurer, vilket är lika grötigt som det låter. Virtua Fighter är förstås mer intressant än den hemska VF2-konverteringen Sega brukar slänga med, men fortfarande väldigt föråldrat det också. Det som är hyfsat attraktivt är Golden Axe: The Revenge of Death Adder, som aldrig tidigare släppts för hemmabruk.

Det behövs dock något mer spännande än de här spelen för att jag ska nappa. Frågan är dock vad det skulle vara. Jag har egentligen ingen större kärlek till Segas tidigare arkadspel, och det är extremt osannolikt att något Naomi-spel dyker upp eftersom de spelen nog inte kördes på Astro City-kabinett till att börja med.

1 tanke kring ”Sega släpper miniarkad

  1. Erik Malm

    Jag hatar namnet ”Tant-R”, eftersom det ger associationer till orden ”tanter” och ”tantra” (och det är två fenomen min hjärna INTE vill kombinera). Dessutom får jag krupp och spatt av den där Bonanza Bros.-designen… värre än Toe Jam & Earl, och då är det illa.

Lämna ett svar