Select and make your first move

Nu är äntligen Street Fighter III: Third Strike Online här, den fjärde hemversionen av det här spelet och den mest välfyllda någonsin. Tidigare var det bara Xbox-versionen (som en del av Street Fighter Anniversary Collection) som gick att spela online men när gamla Xbox Live stängdes ner försvann också den möjligheten. Det var troligen det, och framgångarna med Street Fighter IV, som övertygade Capcom att göra en storsatsning på sitt mästerverk. För det är nog ändå så. Street Fighter III: Third Strike är det bästa fightingspelet som har gjorts.

Den närmaste tiden kommer jag att hålla till på Playstation Network (eftersom jag bara äger en lyxarkadsticka till det formatet) och nöta på i spelets utmaningar och i onlineläget, som bör vara ypperligt då det bygger på GGPO-teknik. Så vill du ta en match eller tio så är det MikeProtagonist du ska lägga till i listan. Favoritfigurerna är förstås Ken som alltid är stabil men också råkar vara en av de bästa i det här spelet. En riktigt bra match mellan Ryu och Ken är fortfarande fantastisk, efter så här många år och spel. Men tidigt i min Third Strike-karriär råkade jag besöka Japan och blev där inspirerad att lära mig både Hugo och Makoto, två sinsemellan väldigt olika karaktärer som har många attraktiva egenskaper. Jag gillar den rena skräcken som Hugo kan åstadkomma med sina tjurrusningar och kontroll över luftrummet, och de oväntat snabba och hårda attackerna som Makoto kan erbjuda här (och som tyvärr inte riktigt gjorde sig i Super Street Fighter IV).

Så, vem är din favorit?

1 tanke kring ”Select and make your first move

  1. Hassan Lilak

    Jag gillar främst Ryu i SF-serien precis som jag gillar Haohmaru mest i Samurai Shodown-serien. I Third Strike verkar Ken, Chun Li, Oro, Ryu och Akuma ge mest för min egen del.

    Jag gillar att köra SSFIV mer än detta spel då jag inte alls är van med det men ok. Jag försökte adda dig på PSN men det går inte av något anledning. Min användare är ”Latif313” om du vill lira lite. ;)

Lämna ett svar