Semesterbilder från Elden Ring

Spoilervarning!

Jag tog ledigt måndagen för att spela extra mycket Elden Ring, och det blev närmare trettio timmar den här första helgen. Och ändå är jag inte i närheten av att vara klar. Som jag redan konstaterat är det sanslöst öppet, och jag älskar hur jag kan ta mig runt nästan vart som helst. Och det mest fascinerande är att det inte nödvändigtvis är fel väg att gå. Ibland hittar jag någon väldigt märklig passage genom att hoppa ner från en balkong, och så visar det sig vara rätt ställe. Eller en extraboss någonstans. Det belönar mitt utforskande på ett sätt som jag egentligen inte upplevt någon annanstans, ens i World of Warcraft. Samtidigt, eftersom det trots allt är ett spel som skickliga Youtube-gurus kommer att spela igenom på level 1 om ett litet tag, så är det oftast genomförbart om man är försiktig eller bra på att fly till häst. Skillnaden i skada är inte så gigantisk att det är omöjligt, till skillnad från om man till exempel skulle försöka slåss mot en level 60-fiende i just World of Warcraft på level 20.

Nu tänkte jag passa på att visa upp en del av alla de ställen jag har sett, och eftersom jag har varit i princip till slutet av spelet (där jag till slut tvingades vända om) så lär det vara ganska massiva spoilers om du inte vill se det än. Så, varning för det.

Den första draken jag mötte var absolut inte lämplig att slåss med.
I jämförelse kändes Agheel fullt hanterbar. Och inte sedan Shadow of the Colossus har jag varit med om lika sanslöst coola strider.
Jag har fortfarande inte listat ut vad de här grejerna gör eller varför det är en massa huvudlöst folk runt dem.
Troligen den snyggaste vyn i spelet. Klart skrivbordsmaterial där.
Ett varmt välkomnande men värt risken.
Även om jag har tagit hjälp med huvudbossarna händer det ofta att jag är någonstans olämpligt där ingen annan råkar vara, och då är det bara att bita ihop.
Många ställen i Elden Ring är så galet episka att Dark Souls-spelen känns realistiska i jämförelse.
I närheten av de här väderkvarnarna hittade jag en av spelets absolut läskigaste fiender, vilken snart ersättes av en ännu läskigare. Och sedan dess typ två till som överträffat det.
Som den här herrn på villovägar från Bloodborne.
Här inne finns ett par ruggigt snygga rustningar. Tyvärr finns också några av From Softwares absolut jävligaste fällor precis över sluttningen där framför.
Var det värt det för den där hjälmen? Elden Bling!