Seriefilmstrailer gånger två

Det börjar vara dags för två seriebaserade filmer: Valerian och Ghost in the Shell, och båda har precis fått trailers som visar lite mer av vad vi har att vänta oss.

Valerian and the City of a Thousand Planets är förstås Linda och Valentin i filmversion, men nu när jag tänker efter så är det inte alls De Tusen Planeternas Rike, utan De Tusen Planeternas Stad. Och åtminstone några av scenerna är tagna rakt av från Ambassadören Som Försvann, så jag skulle tro att titeln syftar på Point Central och kommer att kombinera flera berättelser.

Jag är fortfarande inte helt såld på skådisarna (Linda ska vara rödhårig, goddammit!) men den verkar onekligen ha fångat den vilda estetiken från serien. Och om det nu är Ambassadören Som Försvann som tolkas, så tror jag att den där (i övrigt omotiverade) bikiniscenen kommer att få en intressant vändning.

Sen har vi alltså Ghost in the Shell, baserad på animen och mangan med samma namn.

Här kommer vi inte ifrån den uppenbart malplacerade Scarlett Johansson som ”Motoko Kusanagi”, som nu verkar ha döpts om till bara ”Major” för att undvika den lilla detaljen att Scarlett är ungefär lika asiatisk som smörrebröd. Men trots det verkar de göra det bästa av situationen, och estetiken stämmer bra även här. De verkar inte ha dragit ner på sex och våld i alla fall – Major är visserligen inte spritt språngande naken i sina infiltrationsscener men eftersom hon är en robot går det att förklara med en enkel omdesign. Batou ser också rätt lovande ut med sina märkliga ögon.

Jag är alltså försiktigt positiv till båda filmerna – möjligen har Ghost in the Shell större potential att imponera eftersom jag bryr mig mindre om originalverket där och inte kommer att störa mig på minsta förändring …

2 tankar kring ”Seriefilmstrailer gånger två

  1. Mikael Inläggsförfattare

    Åldern vet jag inte, men hon ser sur ut överallt. I och för sig är det bara några enstaka scener vi ser här så.

  2. Erik Malm

    Ser inte Cara Delevingne dessutom både äldre och bitchigare ut än Laureline skall vara? Det kan bero på att jag har väldigt svårt för henne överlag, men det valet känns nästan som ”Jessica Alba som Susan Storm”-nivå. (Har svårt för Alba också, men Sue skall vara äldre, naturligt blond och ha en mindre kaxig framtoning.)

Lämna ett svar