Skinna Marco!

Du kanske tror att Suikoden handlar om den unge McDohls uppror mot den ondskefulle Barbarossa och hans generaler samt den onda häxan Windy, som får honom att leda 107 hjältar i en episk berättelse. Men det är fel. I själva verket handlar Suikoden om hur en ung föräldralös finansierade ett helt krig på egen hand.

Tidigt i spelet får du besöka Rockland, där den unge McDohl och hans gäng är utsända för att jaga rätt på lite skatter från de förtryckta bönderna. Där möter man också Marco, som erbjuder ett klassiskt spel: gissa vilken av tre koppar som myntet ligger under. Och Marco är väldigt snabb i fingrarna. Om du satsar 100 potch så är det fullt hanterbart, men på 10.000 så är det nästan omöjligt att följa med. Saken är att det inte spelar någon roll. Första gången kommer Marco alltid att placera myntet till höger. Så det är bara att satsa 10.000 på höger, vinna, sluta spela, och sedan prata med honom igen. Och upprepa så länge du orkar.

Suikoden är redan ett ganska enkelt spel, men så här kan du lätt se till att ha råd med vad som helst. Efter ett tag kommer du inte längre åt Rockland, men du möter Marco igen i Warrior’s Village, där du också kan rekrytera honom. Sen erbjuder han glatt sina tjänster i slottet när som helst du behöver spendera några hundratusen potch på att slipa upp alla dina vapen.

Frågan är om det är en bugg, eller om det är en ovanligt mångbottnad karaktärisering av en godmodig, lättlurad kerub som verkligen inte begriper varför hans knep aldrig fungerar. Och som blev cirka 300.000 potch fattigare medan jag väntade på bussen.

suikoden_marco

Det här inlägget postades i Retro, Spel och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.