Snarl och Sludge är här

Jag ägde aldrig någon av Dinobots när det begav sig. Och när jag började leta på Ebay under 2003 var de väldigt dyra och svåra att få tag på. Jag lyckades till slut hitta några sladdriga exemplar av Grimlock, Slag och Snarl, men originalen har aldrig getts ut på nytt. Därför är det här första gången som alla fem har funnits tillgängliga i nya former som baseras på originalen. Jag skrev tidigare om Grimlock, Slag och Swoop, och nu har den andra uppsättningen släppts inklusive Sludge och Snarl.

transformers_sludge

Vi kan börja med Sludge, för han är den minst spännande. Grejen med Dinobots är att de har coola dinosaurieformer som ger deras robotformer unika siluetter. Slag har hornen och kraniet bakom huvudet, Swoop har vingarna och näbben, och Snarl har de där coola ryggplåtarna. Sludge har inget sånt, och han blir en jäkla apatosaurus (det var ursprungligen en brontosaurus innan vetenskapen upptäckte att den aldrig hade funnits). I serierna tenderar Sludge att vara den största utifrån sin dinosaurieform, men här blir han istället bara menlös.

transformers_snarl

Snarl är däremot en av mina favoriter och en av de snyggaste designade Transformers-karaktärerna någonsin, just på grund av ryggplåtarna. Hans dinosvans blir en väldigt karakteristisk axeldekor, och benen behåller en del av plåtarna. Det är en extremt lyckad uppdatering, som egentligen bara lägger till poserbarhet. Den enda bristen, som han delar med hela det här gänget, är att den matta guldplasten är så mycket tristare än den ursprungliga guldkromningen. Om de åtminstone hade varit guldmålade så hade det fungerat bättre.

transformers_dinobots02

På det stora hela är jag nöjd med hela gänget. Traditionellt ska de ju föredra sina dinosaurieformer men eftersom Grimlocks t-rex är hemsk kommer de nog att få stå i robotform i hyllan. Sludge är ungefär så bra som hans trista figur kunde bli, och både Swoop, Slag och Snarl är fantastiska. Som ett team har de också möjligheten att kombinera sig till en ny gestalt, Volcanicus. Kombinerade Dinobots är och har alltid varit en dålig idé, så det hoppar jag över.

transformers_dinobots03

Lämna ett svar