Snart är jag på väg igen

Okej, så … det är svårt att blogga på två ställen samtidigt. Upptäckte jag. Det får jag försöka göra något åt, men till att börja med vill jag berätta om Japan 2019. Ja, det är dags igen. En vis man sa att man aldrig kan fara till Japan bara en gång. Nu blir det min tredje. Anledningarna är flera. Egentligen håller jag på att spara mer seriöst till att köpa bostad, något jag borde ha gjort för länge sedan. Men jag tänkte så här: om jag inte åker till Japan i år så skulle det inte heller bli nästa år eftersom OS kommer att göra allt dyrt och odrägligt. Då skulle det inte bli av förrän 2021 och så långt framåt vågar jag knappt planera. Så jag åker i år, och siktar på bostad nästa år.

En annan anledning var förstås att det råkar vara en konsert på gång i höst. Yasunori Mitsuda ska framföra Chrono Cross-musiken. Nu är egentligen Chrono Cross inte superintressant i sig, trots att musiken är mycket bättre än spelet. Men jag såg hur fenomenal hans Xenogears-konsert var, så det här lär också bli makalöst. Droppen som fick bägaren att översvämma rummet var sedan att Sarah Alainn dyker upp som gästartist. Jag hade vagt tänkt leta efter en konsert med henne och forma resan kring det, men det är svårt att hitta något med tillräckligt långt varsel. Två av mina favoritmusiker samtidigt blir närmast en vallfärd.

2001 åkte jag till Kyoto och Osaka, och 2016 var det enbart Tokyo som gällde. I år blir det annorlunda. Det blir fem dagar i Osaka, en dag i Kobe, en dag i Himeji, tre dagar i Hiroshima och sedan åtta dagar i Tokyo. Mycket resande, så jag kommer att spendera pengar på ett JR-tågpass. Men då blir det flera helt olika städer och tillfälle att besöka en rad storslagna sevärdheter och dessutom prova på olika lokala specialiteter som man kanske inte alltid hittar i Tokyo (även om ALLT går att hitta i Tokyo om man letar tillräckligt länge).

Tanken är också att det ska bli lite mer sevärdheter och lite mindre shopping. Det är förstås också kul, men tar väldigt mycket tid utan direkt syfte. Jag kommer däremot garanterat att åka till Akihabara minst en dag för att jag älskar den platsen, men det finns ju annat att göra. Dessutom lär jag inte kunna ta med mig lika mycket bagage på hemresan, så jag får prioritera.

Detaljerna återstår förstås att planera, men resa och boende är betalt, och för några dagar sedan drogs betalningen för konserten så det är fixat där också. Snart är det dags!

Lämna ett svar