Sommarstädning i hyllorna

Det har blivit ett antal CD-skivor med åren, och jag hade inte riktigt plats med allt så en hel del har legat i byrålådor. Så nu på semestern var det dags att rensa lite. Jag siktade på att ha kvar allmänna favoriter och mina favoritartister – till exempel kommer jag inte att göra mig av med Queen-diskografin även om jag har skivorna rippade. Men det fanns väldigt mycket där jag bara ville ha någon enstaka låt och sedan inte har rört skivan på evigheter. Så jag gjorde en ganska grov rensning, rippade det jag ville behålla och lämnade sedan en dryg kasse skivor till välgörenhet. I samma veva fick de även en trave DVD-filmer som visserligen är bra filmer (en massa Ghibli och Disney) men som jag aldrig kommer att röra igen eftersom jag har uppgraderat till bluray.

En del musik hade jag helt glömt bort att jag hade. En av mina första skivor som jag köpte med egna pengar var Enyas The Memory of Trees. Jag hade länge en irländsk-keltisk period och i samlingen hittades även en del Clannad och flera skivor med Iona (Joanne Hoggs band, ni vet hon från Xenogears). Aningen relaterat var en samlingsskiva med Vangelis, och otaliga pianotolkningar av popmusik som jag inte ens orkade rippa.

På det hela taget var det en lättnad att bli av med dem. Jag håller ju just på att sälja bort en massa gamla spel och över hundra spel är på väg bort – för struntsummor, men det spelar ingen roll. För de ger mig inte ett öre där de ligger i lådor under sängen eller fyller upp bokhyllorna, utan mest bara ångest. Jag är fortfarande samlare, förstås, och mycket vill jag ha kvar av nostalgiska skäl. Men en samling måste trimmas allt eftersom, annars är det inte en samling utan bara ett lager.

Nästa steg blir att göra en liknande rensning i Transformers-lådorna.

Lämna ett svar